Ανατριχιαστικά είναι τα όσα καταθέτουν μάρτυρες από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλεια όπου δολοφονήθηκε ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star μίλησε οπαδός της ΑΕΚ, ο οποίος βρέθηκε στα επεισόδια της Δευτέρας και μάλιστα μαζί με τον γιο του, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά, «Το έζησα. Ήρθαν για να σκοτώσουν, από θαύμα ζω».

Εξηγεί ότι και εκείνος δέχθηκε μανιασμένη επίθεση από Κροάτες χούλιγκαν, ενώ λίγα μέτρα πιο μακριά δεχόταν το φονικό χτύπημα ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής.

 «Πήγα να προμηθευτώ δυο εισιτήρια. Πήρα τον γιο μου, φτάσαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με το που κατέβηκα να παρκάρει ο φίλος μου - ο φίλος μου τους είδε να τρέχουνε - έφυγε ο γιος μου, έτρεξε με τον όχλο. Τον πήραν οι φίλοι μου και τον έφεραν εδώ και εμάς άρχισαν να μας χτυπάνε», περιέγραψε ο τραυματίας και πρόσθεσε:

 «Φορούσαν κράνη, φουλ φέις, με χτυπούσαν. Λιποθύμησα με τη μία. Κρατούσαν λοστάρια, ρόπαλα... Ξέρω γω, έφαγα μία στο κεφάλι και έπεσα κάτω...»


Ο άνδρας φέρει χτυπήματα στα πόδια, την ωμοπλάτη ενώ έχει 10 ράμματα στο κεφάλι.

 «Δεν μπορώ να περιγράψω τίποτα άλλο. Αρχίζω τα θυμάμαι και τρέμω από ότι βλέπετε. Πιστεύω ότι είναι αρκετά και μόνο αυτά που είπα. Να σταματήσει η βία. Δεν αξίζει η Ελλάδα που γέννησε τον πολιτισμό να σκοτώνονται για τις ομάδες. Αυτούς πώς τους επέτρεψαν να έρθουν εδώ πέρα; 200 δολοφόνους να έρθουν να μας κάνουν δολοφονική επίθεση;», υπογράμμισε.

Ο μάρτυρας μιλάει και για τον Μιχάλη Κατσουρή που έχασε τη ζωή του από τη θανάσιμη μαχαιριά ενός από τους οργισμένους χούλιγκαν: «Μιλάμε για το καλύτερο παιδί. Τον ήξερα προσωπικά τον Μιχάλη. Θέλω να πω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Τα θερμά συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια της ΑΕΚ για τον χαμό του Μιχάλη, γιατί δεν υπήρχε τέτοιο παιδί. Ειλικρινά, όσο ζω θα τον θυμάμαι».

Την ίδια στιγμή στη δημοσιότητα έρχονται και οι λεπτομέρειες από τις καταθέσεις ατόμων που βρέθηκαν στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, είτε κλήθηκαν για να βοηθήσουν όπως ένας γιατρός και ένας ειδικός φρουρός.

Μάλιστα, η περίπτωση του γιατρού, ο οποίος έδωσε κατάθεση, συγκλονίζει. Κι αυτό γιατί πρόκειται για το πρόσωπο που ανέλαβε την ανάνηψη του Μιχάλη Κατσουρή αλλά ο 29χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στα χέρια του.


Γιατρός: «Ο Μιχάλης ήταν άπνοος και με μυδρίαση»

«Περί ώρα 23.45 προσήλθε ένα άτομο, άνδρας, με ιδιωτικό ασθενοφόρο, το οποίο άτομο δεν έφερε σφυγμούς, ήταν άπνοος και με μυδρίαση. Αμέσως εισήχθη στα επείγοντα όπου και προχωρήσαμε στη διαδικασία της ανάνηψης για το χρονικό διάστημα της μιας ώρας, πλην όμως δεν καταφέραμε να τον επαναφέρουμε στη ζωή. Το εν λόγω άτομο δεν έφερε εξωτερικά εμφανή τραύματα, εκτός από ένα θλαστικό τραύμα στην έσω επιφάνεια του αριστερού βραγχίονα, πλην όμως είχε αίμα σε όλο του το σώμα.

Αδερφός Μιχάλη Κατσουρή: «Μου είπαν... μάλλον πέθανε»

«Στις 04.00 με κάλεσε ο ξάδερφός μου και είπε ότι ο αδερφός μου, Μιχάλης έχει τραυματιστεί σοβαρά, χωρίς να ξέρει τον τρόπο που έγινε. Μετά από λίγα λεπτά μου ξανατηλεφώνησε και μου είπε ότι μάλλον έχει πεθάνει. Ήμουν εκτός Αττικής, οπότε έφτασα στο νοσοκομείο στις 8 παρά 10 το πρωί. Δε γνωρίζω πώς πέθανε ο αδερφός μου, όσο ζούσε ήταν ενεργός οπαδός της ΑΕΚ και ήταν και σε σύνδεσμο».

Ειδικός Φρουρός (ΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗ): «Είχαμε οπτική επαφή με τους χούλιγκαν»

«Περί ώρα 22.45 της 7/8/2023 κατόπιν εντολής του Κέντρου Ασφαλείας κινηθήκαμε από Αλεξάνδρας και Πατησίων από κοινού με το Δ-4 Επόπτη της ομάδας ΔΡΑΣΗ με κατεύθυνση τον ΗΣΑΠ "ΠΕΥΚΑΚΙΑ", προκειμένου να εντοπίσουμε άτομα, περίπου 120, μαυροφορεμένα, κινούμενα ομαδικά και έχοντας στα χέρια τους καδρόνια, πιθανόν οπαδοί. Πριν αφιχθούμε στον ΗΣΑΠ "ΠΕΡΙΣΣΟΣ" αντιληφθήκαμε τα ανωτέρω άτομα, τα οποία είχαν αποβιβαστεί από τον ΗΣΑΠ, πέρασαν τη Λ. Ηρακλείου και κινήθηκαν προς Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα από χωμάτινο οδόστρωμα, παράλληλο της οδού Παπαναστασίου. Εμείς κινηθήκαμε παράλληλα στην οδό Παπαναστασίου, έχοντας οπτική επαφή με τα άτομα, μπήκαμε εντός αλσυλλίου, στην οδό Λυκούργου.

Τα άτομα εν συνεχεία κατέβηκαν την οδό Μαραθώνος και στη συμβολή της Μαραθώνος με την οδό Σεβαστείας μπήκαμε πίσω από τα άτομα και τα ακολουθούσαμε σε μία απόσταση 50 μέτρων. Εν συνεχεία τα άτομα κινήθηκαν στην οδό Λεύκης, ενώ εμείς κατόπιν εντολής του τμήματος Ασφαλείας παραμείναμε στο σημείο δίνοντας εικόνα και αναμένοντας ενισχύσεις. Τα άτομα αυτά κινήθηκαν επί της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενεπλάκησαν με άτομα, οπαδούς αντίπαλης ομάδας..... Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και ώρα 23.15 προσήλθε η ΔΡΑΣΗ 30 για ενίσχυση. Κατόπιν, με εντολή του Κέντρου Ασφαλείας, κινηθήκαμε παράλληλα τω ατόμων, τα οποία άρχισαν να διασπώνται σε διάφορες κατευθύνσεις».

Κατάθεση τραυματία: «Με χτύπησαν με μπουκάλι στο κεφάλι»

«Χθες 7/8/2023 και περί ώρα 21.50 πήγα έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια για να πιω μια μπύρα. Στις 23.00 κι ενώ καθόμουν στο σημείο, ακούω ξαφνικά μια κροτίδα και είδα γύρω στα 200 άτομα με μαύρα ρούχα να τρέχουν προς το μέρος μου. Τότε ένας εξ΄αυτών με χτύπησε με ένα μπουκάλι στο κεφάλι και μετά αρκετοί άρχισαν να με χτυπάνε με τα χέρια τους. Μόλις έφυγαν, πήγα στο νοσοκομείο. Οι γιατροί μου είπαν να μείνω για 72 ώρες, γιατί είχα αιμάτωμα στο κεφάλι».

Αύριο η κηδεία του Μιχάλη Κατσουρή

Στην πόλη όπου έμενε, την Ελευσίνα θα κηδευθεί ο δολοφονημένος οπαδός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα άγρια επεισόδια της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων να κατατεθούν δωρεές υπέρ του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ».

Η ΠΑΕ ΑΕΚ κοινοποίησε το μήνυμα της οικογένειας, στο οποίο εξηγούν τους λόγους που επιθυμούν να γίνουν οι δωρεές υπέρ της ΕΛΠΙΔΑΣ και ραγίζουν καρδιές.

 «Ο Μιχάλης μας ήταν παιδί ευαίσθητο, καλόκαρδο που βοήθησε με αυτοθυσία στις φωτιές, βοηθούσε άστεγους και είχε μεγάλη πίστη στο Θεό. Γι' αυτό η οικογένεια του, αποφασίσαμε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές για μικρά παιδιά, υπέρ του Σωματείου "ΕΛΠΙΔΑ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ" στη μνήμη του αδικοχαμένου μας», γράφουν στο μήνυμά τους.

Η Εξόδιος Ακολουθία του Μιχάλη Κατσουρή, θα γίνει την Παρασκευή (11/8) στις 17:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στην Ελευσίνα, πόλη στην οποία έμενε.

Εξιτήριο έλαβε η μητέρα του Μιχάλη Κατσουρή

Την ίδια ώρα εξιτήριο από το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, όπου νοσηλευόταν με συπμτώματα εμφράγματος από την Τρίτη, έλαβε η μητέρα του 29χρονου.

Εξιτήριο έχει λάβει επίσης ο 37χρονος Κροάτης, ο οποίος νοσηλευόταν φρουρούμενος στην Α' Χειρουργική Κλινική, ενώ αναμένεται να λάβουν ακόμα δύο Έλληνες, ένας 48χρονος και ένας 47χρονος.

Στο νοσοκομείο παραμένει λόγω κεφαλαλγίας και επεισοδίων εμετών ο 26χρονος, ο οποίος είχε τραυματιστεί πιο σοβαρά.

Ο 37χρονος Κροάτης χούλιγκαν αμέσως μετά το εξιτήριο που έλαβε μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, προκειμένου να του απαγγελθούν κατηγορίες.