Οι μετεωρολόγοι μίλησαν για βροχές στην κεντρική Ελλάδα και στη Λαμία οι κάτοικοι είδαν τις προβλέψεις να επιβεβαιώνονται, αφού έβρεξε ύστερα από ένα μήνα και βάλε (από τις 5 Ιουλίου, 

Ισχυρές βροχές, λοιπόν, εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές της κεντρικής Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Λαμία, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας η βροχή μετά τις 6 το απόγευμα έφτασε τα 9 χιλιοστά, ενώ αρκετή ήταν η ποσότητα νερού που έπεσε στη δυτική Φθιώτιδα, όπως στη Μακρακώμη (6.81 mm), που έβρεξε για πρώτη φορά από τις 7 Ιουλίου. Στο Παλαιοχώρι Αμφίκλειας εκδηλώθηκε επίσης πολύ έντονη βροχή, ενώ στο Σμόκοβο Καρδίτσας η νεροποντή ήταν δυνατή. 

Σε περιοχές της Οίτης, του Καλλίδρομου και του Παρνασσού οι πρώτες ψιχάλες έπεσαν την Τετάρτη, 9 Αυγούστου, ύστερα από έναν και πλέον μήνα ανομβρίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και οι θερμοκρασίες κινήθηκαν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τη υψηλότερη στη Στυλίδα, 35,1 βαθμοί Κελσίου. Σε ό,τι αφορά το Μαυρολιθάρι Φωκίδας, ο υδράργυρος έδειξε οριακά χειμερινό αριθμό, 9,4 βαθμοί Κελσίου.