Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν αργά το βράδυ της Τετάρτης 09/08 οι 9 συλληφθέντες που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα εμπορία ανθρώπων μέσω της «βιομηχανοποίησης γεννήσεων».

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι πέρασαν χθες, Τετάρτη 09/08, το κατώφλι του εισαγγελέα λίγο μετά τις 18:30 και ύστερα από μια μαραθώνια διαδικασία που διήρκεσε 7 ώρες, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Κυριακή.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 73χρονου γιατρού, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ανέφερε: «Η υπόθεση είναι εξαιρετικά σύνθετη. Είναι πρωτόγνωρη και για τα δεδομένα της περιοχής, αλλά ενδεχομένως και για τα ελληνικά δεδομένα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει μια μακρά επεξεργασία από τις εισαγγελικές Αρχές. Πήραμε προθεσμία για την απολογία, γιατί ο όγκος της δικογραφίας είναι δυσθεώρητος».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εντολέας του υποστηρίζει ότι «ο μοναδικός του στόχος ήταν να ενισχύσει ανθρώπους που ήθελαν να γίνουν γονείς και ότι με την επεξεργασία που θα γίνει, θα αναδειχθεί η πραγματική διάσταση και αυτή θα είναι διαφορετική από αυτήν που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα στα Μέσα Ενημέρωσης».