Εντολή για τη λήψη DNA από τους κατηγορούμενους, για τη δολοφονία του Μιχάλη στη Ν. Φιλαδέλφεια, δίνει -σύμφωνα με πληροφορίες- η ανακρίτρια.

Συγκεκριμένα, η ανακρίτρια εκδίδει διατάξεις για τη λήψη γενετικού υλικού από τους κατηγορούμενους, διαδικασία που δεν έλαβε χώρα κατά την προανάκριση. Στόχος η ταυτοποίηση του δολοφόνου του Μιχάλη.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία οι κατηγορούμενοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Σημειώνεται ότι το κατηγορητήριο για τους συλληφθέντες για τα άγρια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι βαρύ.

Οι εισαγγελικές Αρχές άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος 104 προσώπων, ενώ στα δικαστήρια οδηγήθηκαν 103 επειδή ο ένας κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

*εγκληματική οργάνωση (κακούργημα)

*ανθρωποκτονία από πρόθεση (κακούργημα)

*έκρηξη (κακούργημα)

*κατοχή εκρηκτικών υλών (κακούργημα)

*διατάραξη κοινής ειρήνης

*επικίνδυνη σωματική βλάβη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από κοινού κατά συρροή

*φθορά ξένης ιδιοκτησίας

*βιοπραγία (αδίκημα του αθλητικού νόμου)

*παράνομη οπλοφορία

*οπλοχρησία

*κατοχή φωτοβολίδων

Η δίωξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας δεν προσωποποιήθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν ενώπιον τακτικών ανακριτών.

Στο μεταξύ, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τα κινητά όλων των συλληφθέντων, που έχουν κατασχεθεί. Παράλληλα εξετάζεται το γενετικό υλικό και τα βίντεο με στόχο την ταυτοποίηση του δράστη της ανθρωποκτονίας του Μιχάλη.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί το φονικό όπλο, το μαχαίρι με το οποίο φέρεται να έγινε η δολοφονία, αν και έχουν βρεθεί άλλα μαχαίρια, τα οποία επίσης εξετάζονται εξονυχιστικά από τις διωκτικές και εισαγγελικές Αρχές.

Οι έρευνες για την υπόθεση γίνονται υπό την εποπτεία της προϊσταμένης της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Μαρίας Γκανέ, η οποία βρίσκεται σε άμεση και διαρκή επικοινωνία με τους εισαγγελείς πρωτοδικών, σύμφωνα άλλωστε και με την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη.