Σε βομβαρδισμένο τοπίο παραπέμπουν οι εικόνες στον Ασπρόπυργο μετά την ισχυρή έκρηξη βόμβας έξω από σπίτι της περιοχής σήμερα 9 Αυγούστου, η οποία προκάλεσε τεράστιες ζημιές σε πέντε κατοικίες αλλά και έντεκα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη  Αστυνομία, ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί έξω από σπίτι στην περιοχή Γκοριτσά Ασπροπύργου και εξερράγη περίπου στις 03:40 τα ξημερώματα.

Στο σημείο της έκρηξης της βόμβας στον Ασπρόπυργο μετέβη αμέσως κλιμάκιο του ΤΕΕΜ. Το κλιμάκιο, όμως, δεν βρήκε υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού. Αυτό οδήγησε τους ειδικούς στο συμπέρασμα πως πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος με μεγάλη ποσότητα δυναμίτη, με βραδύκαυστο φιτίλι και κοινό πυροκροτητή.

aspropyrgos-ekriksi__2_
aspropyrgos-ekriksi__3_
aspropyrgos-ekriksi__4_
aspropyrgos-ekriksi__1_

Οι εικόνες από το σημείο της περιοχής του Ασπροπύργου δείχνουν τις μεγάλες ζημιές που προξένησε η έκρηξη. Η περιοχή μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο.

Αυτοκίνητα διαλυμένα. Ένα αυτοκίνητο έχει γυρίσει ανάποδα από την έκρηξη και φυσικά έχει καταστραφεί. Οι ζημιές στις προσόψεις των σπιτιών είναι πολύ μεγάλες. Συντρίμμια από μεταλλικά κομμάτια αυτοκινήτων, από τζάμια, από μπάζα είναι διασκορπισμένα παντού.

Τα κίνητρα της επίθεσης ερευνώνται από την Ασφάλεια Δυτικής Αττικής και οι δράστες αναζητούνται.