Ελεύθερος με τον όρο καταβολής ποσού 15.000 ευρώ μέχρι να γίνει η δίκη για επικίνδυνη οδήγηση, εγκατάλειψη θύματος και ανθρωποκτονία εξ αμελείας αφέθηκε μετά την απολογία του στον εισαγγελέα και τον ανακριτή Σάμου ο Τούρκος επιχειρηματίας που χτύπησε με το αυτοκίνητό του μία 42χρονη από την Ελβετία. Το γραφείο του συνηγόρου του, γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια εξέδωσε ανακοίνωση με τα καθέκαστα. 

Η ανακοίνωση από το γραφείο του Αλέξη Κούγια 


Όπως είναι γνωστό, στον επικεφαλής του γραφείου μας Αλέξιο Κούγια ανέθεσε την υπεράσπισή του ο πολύ γνωστός στην Τουρκία βιομήχανος και ιδιόκτητης κατασκευαστικής εταιρείας από την Προύσα, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι με κακουργηματική συμπεριφορά και οδηγώντας με μεγάλη ταχύτητα ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο συγκρούστηκε μετωπικά με μια μηχανή στο αντίθετο ρεύμα, στο οποίο εκινείτο η άτυχη Ελβετή τουρίστρια, με αποτέλεσμα η τελευταία να χάσει τη ζωή της.

Σήμερα (σημ. Δευτέρα 7 Αυγούστου), ύστερα από πολύωρη ανακριτική διαδικασία, ο εισαγγελέας και ο ανακριτής Σάμου συμφώνησαν ότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις του κακουργήματος, για το οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη και μέχρι σήμερα (σημ. Δευτέρα, 7 Αυγούστου) εκρατείτο ο Τούρκος επιχειρηματίας, και αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο με μοναδικό περιοριστικό όρο την καταβολή εγγυήσεως 15.000 ευρώ, εκτιμώντας ότι η εξαίρετη προσωπικότητά του (πολύχρονες σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, λευκό ποινικό μητρώο, μέλος εξαίρετης οικογένειας της Προύσας Τουρκίας) αποτελεί εγγύηση για την εμφάνισή του στο δικαστήριο.