Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν πυροσβέστες και εθελοντές στην Κύπρο και συγκεκριμένα στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, Κυριακή 6/08, βρίσκεται σε ύφεση, αν και ακόμα υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη στην περιοχή Φασούλας – Αψιού, σύμφωνα με το philenews.com, ενώ όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Κύπρου, Ανδρέας Κεττής, η πυρκαγιά έχει χωριστεί σε δύο τομείς, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι επίγειες δυνάμεις δημιουργούσαν εγκαταστάσεις σωλήνων σε δύσβατες περιοχές.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε στην ημιορεινή επαρχία Λεμεσού, μετά από αναζωπύρωση της προχθεσινής φωτιάς στην Άλασσα. Οι πύρινες γλώσσες εξαπλώθηκαν μέσα σε λίγη ώρα και περικύκλωσαν τις κοινότητες Απαισιά, Παραμύθα, Σπιτάλι, Γεράσα, Αψιού και Μαθικολώνη.

Σημειώνεται πως την Κυριακή εκκενώθηκαν προληπτικά περιοχές, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί και σπίτια.

Έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, με τον Κύπριο ομόλογό του Κωνσταντίνο Κόμπο και με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, η Ελλάδα στέλνει εντός της ημέρας στην Κύπρο δύο αεροσκάφη τύπου Canadair, προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην επαρχία Λεμεσού της Κύπρου.

Οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη, ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί στο Δάσος Κακομάλλη.