«Κατόπιν πρωτοβουλίας του πρωθυπουργού, η οποία είχε ανακοινωθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο τρεις ώρες πριν από το δυστύχημα στην Κάρυστο, θα υπογράψω άμεσα Κοινή Υπουργική Απόφαση, με τον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών, για την αύξηση του πτητικού επιδόματος των χειριστών των εναερίων μέσων πυρόσβεσης». Με αυτή τη φράση έκλεισε την ευχαριστήρια αναφορά του προς το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, που δίνεται ολόψυχα στη μάχη της δασοπυρόσβεσης, ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά τη χθεσινή του επίσκεψή στην 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να τονωθεί το ηθικό των πιλότων που διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή τους εξαιτίας των πυρκαγιών, αλλά και των μηχανικών και όλων όσοι πασχίζουν νυχθημερόν για να είναι σε πτητική ετοιμότητα τα πυροσβεστικά αεροσκάφη. Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη όλων για ό,τι κάνουν για την πατρίδα, τονίζοντας: «Η αποστολή των πληρωμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη και απαιτεί γενναιότητα και αυταπάρνηση. Η προσπάθεια για την προστασία της περιουσίας και της ζωής των συμπολιτών μας αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας είναι διαρκής, είναι συνεχής και γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. Η πολιτεία, η κοινωνία, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι δίπλα σας, σας υποστηρίζει».

Τόνισε ότι η αυταπάρνηση των πιλότων επιβεβαιώθηκε και με τον θάνατο του σμηναγού Χρήστου Μουλά και του ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη. Πρόσθεσε ότι από το 1977 χάθηκαν 17 ιπτάμενοι, «τους οποίους τιμάμε και δεν τους ξεχνάμε». Ανακοίνωσε ότι η πολιτεία και το Υπουργείο Άμυνας θα βρίσκονται πάντα κοντά τους. Ο υπουργός επίσης εκδήλωσε την πρόθεση της κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό των μέσων και επίσπευση των διαδικασιών για την αναμενομένη παραγγελία νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών, που θα βελτιώσει τις συνθήκες του έργου τους αλλά ταυτόχρονα θα ανεβάσει και τον πήχη ασφάλειας των πληρωμάτων. Ο Νίκος Δένδιας συνοδευόταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, και τον αρχηγό του ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.