Ανομίες στα ελληνικά νησιά έφερε στο φως ρεπορτάζ του Star. Οι επιτήδειοι καταστηματάρχες εστίασης φέρεται να κάνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να προσελκύουν περισσότερο κόσμο σε χώρο που δεν τους ανήκει. 

Υπάρχουν περιπτώσεις που νοικιάζουν 50 τ.μ. και αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα σε 600 τ.μ., όπως και επιχειρήσεις που λειτουργούν χωρίς άδεια, αλλά αν και πηγαίνει η Αστυνομία και γίνονται συλλήψεις, τα μαγαζιά αυτά λειτουργούν κανονικά.

Ρόδος: Πέταξαν τα βράχια και έβαλαν ηχεία στην άμμο


Στη Ρόδο επιχειρηματίες έχουν αφαιρέσει από έναν κόλπο ακόμα και τα βράχια, για να βάλουν ξαπλώστρες και ομπρέλες χωρίς καν να έχουν άδεια.



Σε άλλο σημείο του νησιού, έβγαλαν ηχεία στην παραλία με γυμνά καλώδια στην άμμο. 

Σέριφος: Βeach bar σε περιοχή Natura


Στη Σέριφο, πριν 4 χρόνια περίπου άνοιξε beach bar εντός natura σε τυφλό σημείο που δεν έβλεπε δρόμο και όπου απαγορευόταν να χτίσεις. Τη μια δήλωναν ότι λειτουργούν χώρο υγειονομικού ενδιαφέροντος, μια έλεγαν ότι είχαν τουριστικό κατάλυμα εντός του οποίου θα λειτουργούσαν beach bar. Yπήρξαν πολλές καταγγελίες και τελικά σφραγίστηκε ο χώρος πριν λίγες ημέρες. Όμως, ο επιχειρηματίας έβαλε συρματόπλεγμα!

Κρήτη: Η αμμουδιά έγινε... ταβέρνα


Μέσα στα Χανιά έβγαλαν ομπρέλες από την παραλία και έβαλαν τραπέζια για να σερβίρουν φαγητό. Έγινε ταβέρνα δηλαδή η αμμουδιά που μέχρι πρόσφατα οι πολίτες έκαναν μπάνιο.

Τα κόλπα των επιχειρηματιών

Κάποιοι επιχειρηματίες πάντως θέλουν παρά τις καταγγελίες να «βγάλουν» τη σεζόν. Δεν τους ενδιαφέρουν τα πρόστιμα και τα πρωτόκολλα κατεδάφισης. Προσπαθούν με διάφορα νομικά τρικ να καθυστερήσουν τις όποιες αποφάσεις για το διάστημα μετά τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.