Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ανακοίνωση, με αφορμή την πρόσφατη δικαστική απόφαση κατά την οποία απαλλάχθηκε ο Κέβιν Σπέισι και από τις εννέα εις βάρος του κατηγορίες, που αφορούσαν σε σεξουαλικά αδικήματα. Ο ποινικολόγος ήθελε να τονίσει τις ομοιότητες που έχει αυτή η υπόθεση με εκείνη του Δημήτρη Λιγνάδη.
«Όπως είναι γνωστό, υπερασπίστηκα σε πρώτο βαθμό τον κορυφαίο Έλληνα ηθοποιό και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, έναν από τους ελάχιστους με σπουδές σε ανώτατες σχολές, άριστο φιλόλογο και όχι “μορφονιό”, προερχόμενο από εκπομπές lifestyle, για τον οποίο πίστεψα και πιστεύω ότι είναι παντελώς αθώος και γι’ αυτό, όπως όλοι οι αθώοι, στον δεύτερο βαθμό θα αθωωθεί πανηγυρικά και από τους ενόρκους στις δύο υποθέσεις που καταδικάστηκε, από τις έξι που κατηγορείτο αρχικά, αφού οι τακτικοί δικαστές, μεταξύ των οποίων και η πρόεδρος του δικαστηρίου, επίλεκτη δικαστής κ. Γιούπη, μετά από επτά μήνες δίκης, τον απήλλαξαν πανηγυρικά».
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας: «Παρακολουθώ στον παγκόσμιο Τύπο με ποιον τρόπο ακόμα και αυτοί που λοιδόρησαν και προσπάθησαν να καταστρέψουν τον Κέβιν Σπέισι, τον αποθεώνουν για την αθώωσή του και δεν είδα πουθενά, σε κανένα θέατρο, διαμαρτυρίες για την αθώωσή του. Δεν είδα πουθενά ανακοινώσεις ουδενός κόμματος, όπως συνέβη στην Ελλάδα, από δύο κόμματα να ζητείται η διαγραφή του δικηγόρου του. Δεν είδα πουθενά, επειδή αναδείχτηκε στο δικαστήριο από το δικηγόρο του Κέβιν Σπέισι η πραγματική προσωπικότητα των δήθεν βιασθέντων, να καλείται ο δικηγόρος σε πειθαρχική απολογία από τον σύλλογό του».
Κλείνοντας την ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας δήλωσε τα εξής: «Είμαι βέβαιος ότι μετά από αυτή την ανακοίνωσή μου κάποιοι θα κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, είτε αυτοί είναι αρχηγοί κομμάτων είτε στελέχη κομμάτων είτε δημοσιογράφοι είτε παρουσιαστές εκπομπών, και δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι από αυτό που βλέπουν». *Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime