Στο πένθος έχει βυθιστεί η ευρύτερη περιοχή του Βόλου μετά την είδηση του θανάτου μιας 20χρονης κοπέλας από την Αγριά, που για πρώτη φορά αποφάσισε να πάει διακοπές με μια φίλη της στο Αγκίστρι.

Η Δέσποινα Παιδοπούλου βρήκε τραγικό θάνατο όταν το ηλεκτρικό ποδήλατο που οδηγούσε έπεσε πάνω σε βράχο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο κεφάλι.

Συγκλονισμένη η οικογένεια του άτυχου κοριτσιού, δεν μπορεί να πιστέψει πως μία απλή βόλτα με ένα ποδήλατο θα μπορούσε να έχει τόσο τραγική κατάληξη, ωστόσο, όπως έκανε γνωστό η μητέρα της 20χρονης, καλούνται τώρα να χειριστούν και μια νέα παράμετρο. Αυτή της ανυπόφορης αναμονής, καθώς η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της Δέσποινας δεν προβλέπεται να γίνει πριν από την Παρασκευή ή έστω την Τετάρτη.

«Τώρα είμαστε και σε αναμονή της ιατροδικαστικής. Όπως μας ενημέρωσαν, επειδή το νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε είχε μεγάλο φόρτο θανατηφόρων ατυχημάτων, είμαστε σε μια αναμονή απολύτως ψυχοφθόρα. Μπορεί να χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι Τετάρτη ή και Παρασκευή», είπε συντετριμμένη η μητέρα της στο newsit.gr. Σημειώνεται ότι η Δέσποινα αρχικά διακομίσθηκε στο ιατρείο του νησιού και στις 17.25 την παρέλαβε σκάφος του Λιμενικού προκειμένου να τη διακομίσει στον Πειραιά και από εκεί στο «Αττικό», όπου στις 19.20 υπέκυψε στα τραύματά της.

Όπως είπε η μητέρα της, «δεν γνωρίζω αν είχε οδηγήσει ξανά ηλεκτρικό ποδήλατο. Δεν γνωρίζω και το νησί, δεν γνωρίζω τι δρόμους έχει. Δεν ξέρω αν αντέχω να τα μάθω όλα. Εγώ αυτή τη στιγμή στέκομαι στο γεγονός του θανάτου του παιδιού. Ήταν η δεύτερη μέρα διακοπών για το κορίτσι κι έγινε αυτό. Το κορίτσι μου είχε πάει και άλλα καλοκαίρια σε νησί, αλλά ως εργαζόμενη. Ήταν οι πρώτες διακοπές της σε νησί».

Η Δέσποινα Παιδοπούλου ήταν κόρη του Απόστολου Παιδόπουλου, ο οποίος είναι ελεύθερος επαγγελματίας και αναπτύσσει μεγάλη εθελοντική δράση μέσα από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας της Αγριάς, ενώ η μητέρα της είναι δασκάλα σε σχολείο της ευρύτερης περιοχής.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα συνέβη το μεσημέρι του Σαββάτου στην επαρχιακή οδό Λιμεναρίων - Απονήσου. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το ηλεκτρικό ποδήλατο στο Αγκίστρι, ενώ ενημερώθηκε δικαστικός πραγματογνώμονας για το δυστύχημα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ontime