Ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή της σορού της 38χρονης μητέρας από την Κατερίνη, η οποία το απόγευμα του Σαββάτου απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της μετά από φωτιά που ξέσπασε.

Ιατροδικαστικές πηγές αναφέρουν στο ThessToday πως αιτία θανάτου της άτυχης γυναίκας είναι η "ολική απανθράκωση" μετά την πυρκαγιά που προκλήθηκε στο όχημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο της 38χρονης κινούταν φλεγόμενο για 300 μέτρα. Οι φλόγες είχαν περιοριστεί στην καμπίνα του και όχι εξωτερικά. Από μία πρώτη αυτοψία του ειδικού πραγματογνώμονα, προκύπτει ότι οι καπνοί και οι πρώτες φλόγες έχουν έναρξη κάτω και πίσω από το ταμπλό του οχήματος, εκεί όπου βρίσκονται οι καλωδιώσεις μεταφοράς των ηλεκτρικών φορτίων. Πιθανότατα υπήρξε κάποιο πρόβλημα στον κινητήρα που προκάλεσε βραχυκύκλωμα στα ηλεκτρολογικά συστήματα και τις καλωδιώσεις.

Δεν αποκλείεται αρχικά να αναδύθηκαν τοξικοί καπνοί από την υπερθέρμανση των καλωδίων, οι οποίοι προκάλεσαν απώλεια αισθήσεων στην 38χρονη οδηγό, και στην συνέχεια ξέσπασε φωτιά, με την άτυχη γυναίκα να είναι ανήμπορη να αντιδράσει.

Το αυτοκίνητο βρισκόταν σε κίνηση όταν περαστικοί και κάτοικοι της οδού Φαρμάκη στην Κατερίνη, είδαν το όχημα να φλέγεται στο εσωτερικό του. Όταν ακινητοποιήθηκε έσβησαν τις φλόγες, αλλά η γυναίκα είχε καταλήξει.

Το αυτοκίνητο ήταν μοντέλο του 1994 και είχε γίνει μετατροπή καυσίμου. Στελέχη της πυροσβεστικής και ο πραγματογνώμονας φαίνεται να αποκλείουν την πιθανότητα διαρροής υγραερίου κίνησης ή μεταφοράς κάποιου εύφλεκτου υγρού.

Στην καμπίνα του οχήματος βρέθηκαν μόνο προσωπικά αντικείμενα και το κινητό τηλέφωνο της 38χρονης.