Μεγάλη άνοδο φαίνεται πως θα σημειώσει η πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα τον Αύγουστο. Πολλά νησιά παρουσιάσουν ήδη πληρότητες που ξεπερνούν το 90%, ενώ οι προκρατήσεις για τον Αύγουστο φέρνουν πληρότητες 100%.

Τα ελληνικά νησιά, όπως κάθε χρόνο υποδέχονται τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ξενοδόχοι και ειδικοί στον κλάδο του τουρισμού αναφέρουν ότι ο Ιούλιος πήγε πολύ καλά, ενώ είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι είναι για τον Αύγουστο.

Η Σκύρος, το καταπράσινο νησί των Σποράδων, διανύει μία από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών. «Πάει πάρα πολύ καλά, ήδη έχουμε 95% πληρότητα και τον Αύγουστο θα έχουμε 100%. Θα έχει πάρα πολύ κίνηση, θα γεμίσουν όλα τα καταλύματα», αναφέρει η πρόεδρος του τουριστικού συλλόγου Σκύρου, Άννα Κουτσούπη.

Ίδια είναι η κατάσταση και στη Σέριφο αφού το νησί έχει κατακλυστεί ήδη από τουρίστες. «Έχουμε φτάσει σε πληρότητες που προσεγγίζουν το 95%, ο κόσμος έρχεται για να απολαύσει τις παραλίες του νησιού οι οποίες παραμένουν ανέγγιχτες στο πέρασμα των χρόνων», αναφέρει ο αντιδήμαρχος τουρισμού, Στέλιος Λιβάνιος.

Ο «βασιλιάς» του ελληνικού τουρισμού, το νησί της Κρήτης, από Χανιά μέχρι Άγιο Νικόλαο, για μία ακόμη χρονιά έχει «βουλιάξει» από ξένους και Έλληνες τουρίστες. «Το νησί πάει πάρα πολύ καλά, οι πληρότητες είναι ανεβασμένες, έχουμε πληρότητες της τάξεως του 85 με 95% στα ξενοδοχεία», λέει ο πρόεδρος ξενοδόχων Ηρακλείου, Νικόλαος Χαλκιαδάκης.

Η τουριστική βιομηχανία της χώρας θα κάνει «ταμείο» στο τέλος της σεζόν, με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων να σημειώνουν ότι σε μια τόσο απρόβλεπτη χρονιά, η σεζόν κυλάει άκρως ικανοποιητικά.