Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων και επισκεπτών της Γαύδου ικανοποιήθηκε την Παρασκευή από τη Διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης με την παράδοση ενός ασθενοφόρου οχήματος για τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας του Περιφερειακού Ιατρείου Γαύδου.

Ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο όχημα, που κάλυπτε τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Αγίας Φωτεινής, παραδόθηκε την Παρασκευή, 28 Ιουλίου, στο γενικό γιατρό του Περιφερειακού Ιατρείου Γαύδου, κ. Αμβροσιάδη Βασίλη.

Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα των Θεοφανίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο ακριτικό νησί, όπου άκουσε τα αιτήματα κατοίκων και στελεχών των δημοτικών υπηρεσιών του νησιού. Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους, ο γιατρός της Γαύδου κατέθεσε έγγραφο με επτά επείγουσες ανάγκες, μεταξύ εκείνων και η προμήθεια ενός ασθενοφόρου με τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει τη δέσμευση για την άμεση διάθεσή του.

Η αξιοποίηση του ασθενοφόρου θα γίνει με τη συνδρομή στελέχους των ενόπλων δυνάμεων, το οποίο θα οδηγεί το όχημα και θα συνεπικουρεί το έργο των γιατρών του Περιφερειακού Ιατρείου, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας του τοπικού πληθυσμού για την αντιμετώπιση υγειονομικών αναγκών και συνεπώς, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στο ακριτικό νησί.