Χρέη τροχονόμου αναλαμβάνει η Google προκειμένου να βάλει μία τάξη στο χάος που επικρατεί τις ώρες αιχμής στους δρόμους της Αθήνας.

Εικόνες με τους οδηγούς να βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ατέλειωτες ουρές που δημιουργούνται μόλις ανάψει το κόκκινο φανάρι είναι καθημερινό φαινόμενο στην πρωτεύουσα. Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη κυρίως σε συνθήκες καύσωνα, όπως αυτές που βιώνει η χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Για τον λόγο αυτόν η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί πλέον να ομαλοποιήσει την κατάσταση με τη βοήθεια του τεχνολογικού κολοσσού Google.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής, Κίμωνα Λογοθέτη, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με τους αρμόδιους φορείς, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε συμφωνία μέσω της οποίας «το επόμενο χρονικό διάστημα τα φανάρια θα συνδεθούν με την Google, ώστε να μπορούν σε πραγματικό χρόνο να ρυθμίζονται οι χρόνοι του φωτεινού σηματοδότη, δηλαδή πόσο θα διαρκεί το κόκκινο και πόσο θα διαρκεί το πράσινο ανάλογα με την κίνηση».