Το εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας δείχνει στον πρώην σκηνοθέτη της τηλεοπτικής σειράς «Σασμός» Κώστα Κωστόπουλο η εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Η Ελένη Παπαδοπούλου στην πρότασή της προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών εισηγήθηκε την παραπομπή σε δίκη του γνωστού σκηνοθέτη, ο οποίος πέρυσι τον Μάιο κατηγορήθηκε για βιασμό από την ηθοποιό Έλενα Αθανασοπούλου. Πλέον αναμένεται η έκδοση του σχετικού βουλεύματος από το δικαστικό συμβούλιο το οποίο είναι αρμόδιο για να λάβει την τελική απόφαση.

Η εισαγγελέας πρότεινε επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες της «Real News», να διατηρηθεί ο περιοριστικός όρος που είχε επιβληθεί στον 58χρονο σκηνοθέτη, με τον οποίο του απαγορευόταν να ασκεί επαγγελματική δραστηριότητα στο χώρο του θεάματος. Ο δικηγόρος της ηθοποιού Πέτρος Καϊμακάμης επιβεβαίωσε την πληροφορία, αναφέροντας: «Πράγματι, η εισαγγελέας με την πρότασή της ζητά να παραπεμφθεί ο κατηγορούμενος στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, όπως κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 336, παράγραφος 1 του Ποινικού Κώδικα, η δε ποινή που απειλείται είναι πολύ αυστηρή και επιβάλλονται τουλάχιστον δέκα χρόνια κάθειρξης. Η πρόταση της εισαγγελέως βασίζεται στα στοιχεία τα οποία έχουν συγκεντρωθεί στο στάδιο της προανάκρισης και της κύριας ανάκρισης και είναι συντριπτικά σε βάρος του».

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της μήνυσης σε βάρος του, ο Κώστας Κωστόπουλος είχε παραιτηθεί από την τηλεοπτική σειρά για να μη φέρει, όπως είχε δηλώσει τότε, σε δύσκολη θέση τους συνεργάτες του. Ο ίδιος αρνήθηκε την κατηγορία, κάνοντας λόγο για συκοφαντία και με τη σειρά του μήνυσε την ηθοποιό που τον κατήγγειλε.

Στη συνέχεια κλήθηκε από τον εισαγγελέα Απόστολο Ανδρέου να δώσει εξηγήσεις, μετά την προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε σε βάρος του. Μετά την απολογία του, τον περασμένο Ιανουάριο είχε αφεθεί ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, και τον περιοριστικό όρο της αποχής από κάθε δραστηριότητα καλλιτεχνικής φύσεως. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υποστηρίξει πως είχε απλώς μια περιστασιακή γνωριμία με την ηθοποιό Έλενα Αθανασοπούλου πριν από 12-13 χρόνια, όταν εκείνη ήταν 21 ετών.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 25/07/2023