Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως την ώρα που εκκρεμεί η δικαστική διαδικασία σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της 14χρονης Γωγώς, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ήρε τη διαθεσιμότητα του κατηγορούμενου γιατρού επαναφέροντάς τον στα καθήκοντά του.

Αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε καθόλου στην οικογένεια της αδικοχαμένης κοπέλας και ιδίως στον ιερέα π. Βησσαρίωνα, πατέρα της εκλιπούσας.

Ο ιερέας θεωρεί πως έχει έννομο συμφέρον να πληροφορηθεί τους λόγους για την άρση των πειθαρχικών κυρώσεων και φαίνεται πως απευθύνθηκε στον Ι.Σ. Θεσσαλονίκης προκειμένου να λάβει στα χέρια του το σκεπτικό.

Ωστόσο, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, ο Σύλλογος αρνήθηκε να του παράσχει τα σχετικά έγγραφα. Με τη συνδρομή της δικηγόρου του, Κικής Πακιρτζίδου, επισκέφθηκε χθες τον αρμόδιο εισαγγελέα με σκοπό να λάβει σχετική παραγγελία, η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει γνώση για τους λόγους που ο -κατά τον ίδιο- υπεύθυνος για τον θάνατο της κόρης του βγαίνει... λάδι από τους ίδιους τους συναδέλφους του, την ώρα που εκκρεμεί η δίκη.

Ο ιερέας, μιλώντας στην ιστοσελίδα grtimes.gr, τόνισε πως δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον αγώνα: «Συνεχίζουμε τον αγώνα. Επισκεφθήκαμε τον εισαγγελέα για να μας παραχωρήσει σχετική παραγγελία, την οποία θα κοινοποιήσουμε στον Ιατρικό Σύλλογο, ο οποίος αρνείται να μας δώσει τα έγγραφα για τη δίωξη στο πειθαρχικό», είπε αρχικά κι έπειτα υπογράμμισε: «Δεν το βάζω κάτω. Η Γωγώ δεν είναι ανάμνηση. Θα δικαιωθούμε».

Θυμίζουμε πως εις βάρος του εν λόγω γιατρού ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για θανατηφόρα έκθεση. Το περιστατικό σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2021 σε ιδιωτική κλινική, όταν η 14χρονη Γωγώ Καντούνη υποβλήθηκε σε επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου. Ο ίδιος γιατρός είχε καταδικαστεί από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση τεσσάρων ετών -με εγγύηση προς πέντε ευρώ ημερησίως- για τον θάνατο ενός 24χρονου από την Κεραμωτή Καβάλας, κατόπιν ανάλογου χειρουργείου, ενώ για παρόμοια υπόθεση είχε προηγηθεί ακόμα μία καταδίκη του, η οποία ήδη κατέστη αμετάκλητη.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «On Time» στις 25/07/2023