Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου (22/7), στην περιοχή της Πετρούπολης, αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 53χρονο άνδρα καθώς σύμφωνα με την δικογραφία ήταν μέλος μιας εγκληματικής ομάδας που ασχολούνταν με απάτες που σχετίζονταν με την πώληση οχημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών. Ο 53χρονος είχε επίσης εκκρεμής καταδικαστική απόφαση φυλάκισης διάρκειας επτά ετών και τεσσάρων μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος και τέσσερις συνεργοί του πλησίαζαν εύπορα άτομα με ευρύ κοινωνικό κύκλο, υποστηρίζοντας ψευδώς πως είχαν διασυνδέσεις με υψηλόβαθμους υπαλλήλους που είχαν αρμοδιότητα να διαχειρίζονται την πώληση κατασχεμένων από τραπεζικά ιδρύματα αυτοκινήτων και ηλεκτρονικών συσκευών. Επίσης, οι κατηγορούμενοι έπειθαν τα θύματά τους ότι λόγω των συγκεκριμένων γνωριμιών που διέθεταν, θα μπορούσαν να αποκτήσουν τα εν λόγω κατασχεμένα προϊόντα σε προνομιακές τιμές. Αμέσως μετά όντως τους παρέδιδαν τα αντικείμενα και τα οχήματα που τους είχαν υποσχεθεί με απώτερο σκοπό να εκμεταλλευτούν τον κοινωνικό τους περίγυρο. Τους χρησιμοποιούσαν δηλαδή ως ένα μέσο «διαφήμισης».

Οι νέοι «πελάτες», εμπιστευόμενοι την αξιοπιστία των αρχικών ατόμων, έδιναν τα χρήματα στους κατηγορούμενους προκειμένου να αποκτήσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα, αλλά τελικά δεν τα λάμβαναν ποτέ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμμορία είχε εξαπατήσει 39 πρόσωπα και 5 εταιρείες, ενώ το παράνομο όφελός της υπερβαίνει τις 622.900 ευρώ.