Ένας 33χρονος είναι ο νεκρός από την πτώση της γέφυρας στα Μποζαΐτικα της Πάτρας, στην περιοχή Χάραδρο. 

Σύμφωνα με το pelop.gr, στο συγκεκριμένο σημείο γίνονταν έργα εδώ και δύο χρόνια.



Από τους 12 τραυματίες, οι τέσσερις είναι σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών, ακούγονται φωνές κάτω από τη γέφυρα της κατέρρευσε ενώ στις έρευνες χρησιμοποιείται και drone. Ωστόσο, εκτιμάται πως δεν θα είναι ο τελικός απολογισμός, καθώς φαίνεται ότι είναι τουλάχιστον δύο οι εγκλωβισμένοι. 

«Γλίτωσα από θαύμα. Ήμουν και εγώ από κάτω. Ήμουν στη γωνία και γλίτωσα από θαύμα» δήλωσε ένας Ρομ που ήταν στο σημείο. Στο σημείο, όπως είπε, ήταν και αρκετοί άλλοι Ρομά που βρίσκονται πεθαμένοι κάτω από το μπετό.

Εμφανώς ταραγμένος, ο άνθρωπος με σκόνες στο πρόσωπο περιέγραψε τις δραματικές στιγμές μετά την κατάρρευση της γέφυρας. 



Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, με εξαίρεση έναν τραυματία που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας». 

H τοπική ιστοσελίδα The Best μετέδωσε βίντεο από το σημείο της κατάρρευσης στην περιοχή Μποζαϊτικα. Σε αυτό φαίνεται να έχει πέσει τμήμα της γέφυρας και ένα σκαπτικό μηχάνημα που βρισκόταν επάνω σε αυτή. 

Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας. Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 με κόστος 6.517.287,49 ευρώ για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής (Β601 και Κ635). Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.



ΤΩΡΑ: Κατέρρευσε τμήμα της περιμετρικής Πατρών - Σοκαριστικές εικονες

Δημοσιεύτηκε από The Best Portal στις Κυριακή, 23 Ιουλίου 2023



Patra_gefyra6
Patra_gefyra5
Patra_gefyra4
Patra_gefyra3
Patra_gefyra2
Patra_gefyra1


Gefyra_Bozaitika5
Gefyra_Bozaitika4
Gefyra_Bozaitika3
Gefyra_Bozaitika2
Gefyra_Bozaitika1
Gefyra_Bozaitika