Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, παρέστη στην τελετή απόπλου του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) που πραγματοποιήθηκε στην Ακτή Ξαβέρη στον Πειραιά.

Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, o Διοικητής ΣΝΔ Υποναύαρχος Χρήστος Σασιάκος ΠΝ, ο Διοικητής Φρεγατών Αρχιπλοίαρχος Σπυρίδων Λαγάρας ΠΝ, καθώς και συγγενείς και φίλοι των Ναυτικών Δοκίμων.

polemiko-navtiko__2_
polemiko-navtiko__3_
polemiko-navtiko__4_
polemiko-navtiko__1_

Στο ΘΕΠ συμμετέχουν το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ και η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΣΠΕΤΣΑΙ, ενώ προγραμματίζεται να καταπλεύσουν σε λιμένες της Μεσογείου και του Ατλαντικού.

Συνολικά επί των δύο Πλοίων θα επιβαίνουν 159 Ναυτικοί Δόκιμοι, 8 σπουδαστές ετέρων Στρατιωτικών Σχολών (2 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 2 από τη Σχολή Ικάρων, 2 από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και 2 από τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής), καθώς και 2 αλλοδαποί σπουδαστές από την Ρουμανία.

pn__2_
pn__1_

Σκοπός του ΘΕΠ είναι η εν πλω εκπαίδευση, η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας και τέχνης από τους Ναυτικούς Δόκιμους, καθώς και η επίδειξη Σημαίας και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες κατάπλου.