Στις 15 κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης ψηφίστηκαν η Συκιά της Μήλου και το Κριαρίτσι στη Σιθωνία Χαλκιδικής. 

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη «European Best Destinations», που παρουσίασε τις πιο όμορφες παραλίες για το 2023, από την Πορτογαλία και την Ισπανία μέχρι την Ιταλία και την Ελλάδα, η Μήλος και η Χαλκιδική κατέκτησαν την 11η και τη 12η θέση, αντίστοιχα, στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Είναι οι μόνες ελληνικές διακρίσεις, με τους επισκέπτες να ψηφίζουν με βάση τις ακτές με τα κρυστάλλινα νερά, τις χρυσαφένιες αμμουδιές, τους ανεξερεύνητους κολπίσκους, για οικογενειακές εξορμήσεις ή μοναχικούς ταξιδιώτες.

Πληθώρα επιλογών

Η βοτσαλωτή παραλία της Μήλου με τα διαυγή νερά και τη θαλασσινή σπηλιά, η οποία με το πέρασμα των χρόνων έχει καταρρεύσει δημιουργώντας μια «τρύπα» με θέα στον ουρανό, είναι από τις αγαπημένες των επισκεπτών. Όμως, στα διεθνή μέσα ενημέρωσης -όπως το TravelDudes- γίνεται αναφορά και στις άλλες πανέμορφες παραλίες της Μήλου, όπως το Σαρακήνικο, που θυμίζει σεληνιακό τοπίο, ο Παπαφράγκας, το Κλέφτικο, το Τσιγκράδο, ο Φυροπόταμος, η Φυριπλάκα, η Αλογόμαντρα και η Λαγκάδα.

Παράλληλα, η ισπανική έκδοση του National Geographic τοποθετεί το Σαρακήνικο της Μήλου στις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη.

Το Κριαρίτσι, που έχει κατακτήσει τη 12η θέση, είναι μια όμορφη αμμώδης παραλία που βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Σιθωνίας, σε μια μαγευτική τοποθεσία με θέα το Άγιον Όρος. Υπάρχουν μικροί κολπίσκοι, κρυμμένοι και μη, αλλά η παραλία δεν είναι ορατή από τον κεντρικό δρόμο και για να την προσεγγίσει ο επισκέπτης θα πρέπει να διανύσει περίπου 3 χλμ. μέσω της λεγόμενης πόλης-φάντασμα της Σιθωνίας.

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή