Την μάχη που έδωσε με το πύρινο «τέρας» στο Λουτράκι περιέγραψε στο parapolitika.gr ένας κάτοικος της περιοχής. Ο Αλέκος Σούνης έχει σπίτι στον οικισμό Πευκιά και ήταν από αυτούς που μαζί με άλλους κατοίκους συνέδραμαν τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, προκειμένου να κατασβεστεί το πύρινο μέτωπο. Ο ίδιος περιέγραψε ότι η περιοχή είχε μετατραπεί σε μια κόλαση και ο καπνός είχε πνίξει σχεδόν τα πάντα. Παρ' αυτά, ο ίδιος δεν σταμάτησε την μάχη με την φωτιά και με κλαδιά προσπάθησε να σβήσει όσες εστίες δημιουργούνταν κοντά στο σπίτι του.

«Βρισκόμουν Αθήνα και είδα τη φωτιά από ένα βίντεο που έστειλε ένας φίλος και τρελάθηκα. Στο βίντεο φαινόταν η φωτιά να είναι σε απόσταση 50 μέτρων από το σπίτι μου. Ήταν μέσα σε μία ρεματιά με πολύ υψηλή βλάστηση και πολλά πεύκα. Αμέσως έτρεξα να κατέβω στο σπίτι. Μόλις έφτασα, αυτό που αντίκρισα ήταν μία πραγματική κόλαση. Ο καπνός ήταν πολύ έντονος στην ατμόσφαιρα. Έκανε δύσκολη την ανάσα. Έβλεπα φωτιές σε διάφορα σημεία. Η θερμοκρασία ήταν πολύ υψηλή» είπε στην αρχή ο κ. Σούνης.

Και συνέχισε: «Όταν έφτασα ο άνεμος είχε στρέψει τον κύριο όγκο της φωτιάς προς τον οικισμό Καλλιθέα. Τότε ξεκινήσαμε μαζί με τον αδερφό και με φίλους μας να βρέχουμε το σπίτι με όσο νερό μπορούσαμε να βρούμε. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε και γείτονες. Κάποια στιγμή βλέπουμε μία έντονη καπνά από το βουνό. Είχε ξεκινήσει μία νέα εστία από την πάνω μεριά του βουνού γύρω στα 200 μέτρα μακριά μας και ο αέρας είχε γυρίσει και την  έφερνε προς εμάς».

Fotia_Loutraki2

Όπως περιγράφει ο ίδιος αυτό το νέο μέτωπο που σχηματιζόταν ήταν τόσο έντονο που οι φλόγες ξεπετάγονταν πάνω από τα πεύκα.  «Η φωτιά έχει φουντώσει για τα καλά και οι φλόγες πετάγονταν πάνω από τα πεύκα. Τότε εγώ μαζί με τον αδερφό μου και άλλα τρία άτομα τρέξαμε και προσπαθούσαμε να σβήσουμε ότι σβηνόταν με τα λίγα μέσα που διαθέταμε. Είχαμε κλαδιά στα χέρια και χτυπάγαμε τα φλεγόμενα σημεία ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά. Κάποια στιγμή αργότερα έφτασε ένα πυροσβεστικό όχημα και οι πυροσβέστες κατάφεραν να την αντιμετωπίσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Fotia_Loutraki3
Fotia_Loutraki1

Ο αδερφός του Αλέκου, ο Νίκος μιλώντας και αυτός στο parapolitika.gr ανέφερε ότι θυμάται τις φλόγες να βρίσκονται σχεδόν παντού. «Η φωτιά ήταν παντού. Όπου και να κοίταζες ήταν όλα μαύρα. Η στάχτη ερχόταν στο πρόσωπό μας. Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν το πώς να σώσω το σπίτι μου από την φωτιά. Πάλευα με όσες εστίες φωτιάς το πλησίαζαν. Ρίχναμε νερό στα δέντρα που δεν είχαν αρπάξει και με κλαδιά χτυπάγαμε τις φωτιές που βρίσκονταν στους θάμνους. Τα φλεγόμενα πεύκα δεν μπορούσες να τα πλησιάσεις από την θερμοκρασία».

Αμέσως μετά ο ίδιος αποκάλυψε ότι αν και ήταν από τις λίγες φορές που έβλεπε κάτι τέτοιο δεν φοβήθηκε να πολεμήσει με τις φλόγες. «Όχι δεν φοβήθηκα καθόλου. Εκείνη την στιγμή δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιες σκέψεις. Εκεί είναι το σπίτι μου και θα έκανα τα πάντα για το σώσω» κατέληξε.