Ολονύχτια μάχη με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς στη Δυτική Αττική που απειλεί τους οικισμούς ανάμεσα σε Μέγαρα και Μάνδρα  αναμένεται να δώσουν οι πυροσβέστες.

Επίγειες δυνάμεις παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις, με τον καπνό να είναι πολύς και έντονος, καθώς καίγονται πεύκα, καθιστώντας δύσκολο το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Κιάφα καθώς εκεί η φωτιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ καλύτερη σύμφωνα με το thriassio.gr είναι τα πράγματα σε Αγιά Σωτήρα και στον Άγιο Ιωάννη Κόρακά. H φωτιά πέρασε στην απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Ελευσίνας Θήβας στη θέση Καραούλι και είχε κατεύθυνση προς την Οινόη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ήχοι που ακούγονται από τις εκρήξεις είναι από εγκαταστάσεις αερίου που βρίσκονται στην περιοχή αλλά και από τους ηλεκτροφόρους πυλώνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά αναπτύσσει μια δική της θερμική συμπεριφορά και δημιουργεί νέα μέτωπα, κάτι που και οι ίδιοι οι πυροσβέστες βλέπουν για πρώτη φορά. Ενδεικτικό αυτού, είναι το γεγονός πως στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες με 122 οχήματα και 8 πεζοπόρα τμήματα.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούσαν από αέρος 11 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα μεταξύ των οποίων και τα τέσσερα αεροσκάφη από Ιταλία και Γαλλία, που διέθεσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.

«Βροχή» τις τελευταίες ώρες τα 112 για εκκενώσεις οικισμών

Ειδικότερα, με μήνυμά του το 112 κάλεσε σε εκκένωση 4 περιοχών. Συγκεκριμένα κάλεσε όσους βρίσκονται σε Άγιο Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Οινόη. Έκκληση για περισσότερα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, έκανε στο ΕΡΤNEWS, ο κ. Χρήστος Στάθης, δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας.
mandra__4_
mandra__5_
mandra__6_
mandra__3_

Το 112 ήχησε και πάλι λίγο πριν τις 6 μμ για να εκκενωθεί η Οινόη προς Ερυθρές και λίγο αργότερα ο Άγιος Ιωάννης Κορακάς προς Μάνδρα. To 112 ήχησε και πάλι, αυτή την φορά για να εκκενωθεί ο Άγιος Παντελεήμονας προς τις Ερυθρές.
mandra-fotia__2_
mandra-fotia__1_

Εκκενώνεται ο οικισμός Κιάφα καθώς μετά τις 7μμ εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Μάνδρα – Ελευσίνα. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κιάφα εκκενώστε τώρα προς Μάνδρα – Ελευσίνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».