Μεγάλη αναζωπύρωση σε περιοχή κοντά σε σπίτια, ανάμεσα στη Μάνδρα και τα Μέγαρα, σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (20/07), προκαλώντας την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας, με τον καπνό να είναι πολύς και έντονος καθώς καίγονται πεύκα, καθιστώντας δύσκολο το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Η έκταση της φωτιάς είναι πλέον πολύ μεγάλη, γεγονός που αποτυπώνεται και από τον αριθμό των αεροσκαφών που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή (11 αεροπλάνα και 11 ελικόπτερα).

Στην Αγία Σωτήρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια. Η φωτιά δε μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο λόγω της καύσιμης ύλης που εξακολουθεί να υπάρχει μετά το πρώτο πέρασμα του πύρινου μετώπου.

Δείτε αναλυτικά στα παρακάτω βίντεο: 

Μήνυμα 112 για εκκένωση 7 περιοχών

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει αποστείλει μέχρι στιγμής, μέσω του 112, μήνυμα εκκένωσης των οικισμών Κιάφα, Άγιος Παντελεήμων, Οινόη, Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι.

Διακοπή της κυκλοφορίας 

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Στις 62 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό που πραγματοποίησε ενημέρωση για τις φωτιές.

Μεγάλες αναζωπυρώσεις υπάρχουν σε Δυτική Αττική, Λευκόχωμα Λακωνίας και Ρόδο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής αναφέρθηκε και στις εντολές εκκένωσης σε Άγιο Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας, Παλαιοχώρι και Οινόη.

«Πολύ δύσκολες θα είναι οι επόμενες ημέρες», είπε ο κ. Αρτοποιός, αφού οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα χειροτερέψουν.


Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» έως και τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Νωρίτερα, το 112 με SMS κάλεσε σε εκκένωση τεσσάρων περιοχών. Συγκεκριμένα καλεί όσους βρίσκονται σε Άγια Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν προς Οινόη.