Μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και παραισθησιογόνων ουσιών βρέθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Δράμα, μετά από έρευνα σε δύο σπίτια ενός 30χρονου ημεδαπού, που συνελήφθη από στελέχη του Α' Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

Όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής σε έλεγχο που του έγινε στην περιοχή λιμένα Καμαριώτισσας Σαμοθράκης, βρέθηκαν στην κατοχή του 30χρονου, δέκα νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 348γρ., δύο με κατεργασμένη κάνναβη 75 γρ., τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν πιθανόν MDMA συνολικού βάρους 26 γρ. και περισσότερες από 25 άλλες συσκευασίες με μικροποσότητες κοκαΐνης, δισκίων ECSTASY, κεταμίνης, άγνωστων χημικών ουσιών και δισκίων (πιθανόν ψυχότροπες) και άλλες με χαρτάκια (blotters) εμποτισμένα με LSD.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικής λειτουργού, αρχικά, στην οικία του 30χρονου στη Δράμα, από στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, με τη συνδρομή στελεχών του Τ.Α. Δράμας και με την συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 «ΒΕΡΑ» της Δ.Α. Δράμας, βρέθηκαν ένα γυάλινο βάζο με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 1.453γρ και άλλες συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη 40 γρ., με άγνωστη λευκή κρυσταλλική σκόνη 10 γραμμαρίων, ECSTASY και LSD.

Από την έρευνα που συνεχίστηκε, αποκαλύφθηκε πως ο 30χρονος είχε κρυμμένες μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών και παραισθησιογόνων ουσιών και στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη, καθώς σε νομότυπη έρευνα που του έγινε και εκεί, παρουσία πταισματοδίκη, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 «ΜΠΟΜΠΕΡ» βρέθηκαν, επτά νάιλον συσκευασίες που περιείχαν φύλλα και ανθούς ακατέργαστης κάνναβης, πέντε νάιλον συσκευασίες με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 297 γραμμαρίων, εβδομήντα έξι δισκία άγνωστης χημικής σύστασης, πιθανόν ψυχότροπα, μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα άγνωστη χημική ουσία σε λευκή κρυσταλλική μορφή, διάφορες άλλες χημικές ουσίες, συνολικού βάρους 398γραμμαρίων.

Στον ίδιο χώρο βρέθηκαν επίσης εννέα συσκευασίες και ένα γυάλινο δοχείο με (πιθανόν) παραισθησιογόνα μανιτάρια, μικτού βάρους 470 γρ. δύο γυάλινα δοχεία με άγνωστη χημική ουσία σε υγρή μορφή, επτά φιξάκια άγνωστης χημικής ουσίας, χαρτάκια εμποτισμένα πιθανόν με LSD, οκτώ συσκευασίες με χημικές ουσίες βάρους 129 γρ., δέκα δενδρύλλια ύψους από 0,40 έως 0,61 εκατοστά και διάφορα πλαστικά δοχεία που περιείχαν οργανικές-βελτιωτικές ουσίες για την καλλιέργεια φυτών, διαφόρων μεγεθών- πλήρης εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Σαμοθράκης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν επίσης ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ζυγαριές ακριβείας και μικρό χρηματικό ποσό.