Eκτός από τα δέντρα και τα δάση που έχουν υποστεί τρομερές καταστροφές αυτές τις ημέρες, θύματα των πυρκαγιών είναι πολλά ζώα που εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες του και είτε κάηκαν είτε είδαν τους βιότοπούς τους να τυλίγονται στις φλόγες.

Σε αυτό το πλαίσιο viral έχει γίνει η φωτογραφία του φωτορεπόρτερ Νίκου Χριστοφάκη από τα καμένα στην περιοχή Οινόης – Μαγούλας με πρωταγωνιστή έναν μαυρισμένο από τους καπνούς σκύλο που στέκεται θλιμμένος μπροστά από τις φλόγες.

Το στιγμιότυπο αποτυπώνει με μοναδικό τρόπο το πώς βιώνουν τα ζώα την τεράστια καταστροφή που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα.

Ο φωτορεπόρτερ μιλώντας στο OPEN περιέγραψε πώς τράβηξε τη φωτογραφία: «Ήμουν εκεί για να καλύψω τα γεγονότα. Σταμάτησα για λίγο για να δω τον χώρο. Σε έναν λόφο συνάντησα δύο σκυλάκια, τα οποία ήταν τρομαγμένα και κοιτώντας από κάτω είδα ότι υπήρχε μια μονάδα παραγωγής, μια φάρμα, που είχε αρχίσει να καίγεται», είπε ο κ. Χριστοφάκης.

«Αυτό το σκυλάκι στάθηκε και με κοίταγε. Δεν έκανα κάποιο βήμα μπροστά ή πίσω για να το βγάλω, γιατί δεν ήθελα να το τρομάξω. Είχε και γκρεμό πίσω. Και, όπως κοιταζόμασταν, έβγαλα αυτή τη φωτογραφία», πρόσθεσε.

Αφότου τράβηξε τη φωτογραφία πλησίασε το σκυλάκι, αλλά αυτό τρόμαξε και απομακρύνθηκε. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο, αν το σκυλάκι είχε ιδιοκτήτη ή αν σώθηκε από τις φλόγες.

«Μόλις έβγαλα τη φωτογραφία, το πλησίασα και άρχισε να τρέχει. Το καλό είναι ότι πήγε προς τη μεριά που υπήρχε μία άλλη μονάδα και έριχναν νερό. Εκείνη την ώρα κατέβαινε και η πυροσβεστική.Το σκυλάκι είχε και ένα λουράκι πάνω του από ό,τι είδα. Αλλά δεν ξέρω αν άνηκε σε κάποιον ή ήταν από τις βιομηχανίες», είπε.