O Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Αξιοποίηση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων, που κατέγραψε τις φωτιές που μαστίζουν τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, παρουσίασε ένα timelapse 24 ωρών, με την εξέλιξη και την πορεία τους.

Ο καύσωνας και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν εδώ και τρεις ημέρες στην Ελλάδα είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές τόσο στη Σαρωνίδα όσο και στο Λουτράκι, στα Δερβενοχώρια και στη συνέχεια στη Νέα Πέραμο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη ώστε να τις θέσουν υπό έλεγχο.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για την Αξιοποίηση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT) παρακολουθεί τις πυρκαγιές σε όλη την Ευρώπη, κάτι που, όπως λένε, υποστηρίζει τη διαχείρισή τους.


Οι φωτιές σε Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια λίγο πριν νυχτώσει το απόγευμα της 17ης Ιουλίου


Η φωτιά στα Δερβενοχώρια το βράδυ της 17ης Ιουλίου

Οι φωτιές στην Ελλάδα από δορυφόρο -Εντυπωσιακό timelapse 24 ωρών

Σε ένα tweet που ανέβασε, παρουσίασε ένα timelapse βίντεο των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ελλάδα και στην Τουρκία σε διάστημα 24 ωρών (9:10 στις 17 Ιουλίου - 09:00 UTC στις 18 Ιουλίου).

Η φωτιά στη Σαρωνίδα ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας εκδηλώθηκε νέα φωτιά στο Λουτράκι και στη συνέχεια στα Δερβενοχώρια, που άφησαν πίσω της δεκάδες στρέμματα καμένης γης.

Όπως μπορεί να δει κανείς στο βίντεο, αρχικά διακρίνεται ο καπνός από τη φωτιά στη Σαρωνίδα, ο οποίος έφτασε μέχρι τα Κύθηρα, και στη συνέχεια, τις δύο πυρκαγιές σε Λουτράκι και Δερβενοχώρια. Καθώς πέφτει η νύχτα, εξακολουθεί να διακρίνεται η φωτιά στα Δερβενοχώρια, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας είναι ξανά ορατός και ο καπνός που φτάνει μέχρι την Κρήτη.