Μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς σημειώθηκε λίγο μετά τις 13:00 στα Μέγαρα. Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με μεγάλο αντίπαλο τις αλλαγές κατεύθυνσης του ανέμου.

Λίγο πριν από τις 11:30 εστάλη μήνυμα από το 112 σε Κανδήλι και Λεωφόρο Καταδρομών για εκκένωση προς Μέγαρα.

Την ίδια ώρα, πυκνός καπνός έχει καλύψει και τη Νέα Πέραμο. Στις 12:45 η Τροχαία ανακοίνωσε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Καταδρομών και Γερμανικού, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Θριάσιο και Μάνδρα.

Στο Κανδήλι το μέτωπο μεγαλώνει, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν, ενώ αναμένεται περαιτέρω ενίσχυσή τους. Γι' αυτό, άλλωστε, οι Αρχές κάνουν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικές ζώνες με μπουλντόζα, ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Αναζωπυρώσεις

Βορειοδυτικά, η εικόνα είναι πιο δύσκολη και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα, τη Στεφάνη και την Οινόη, όπου οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς.

Επίσης, να σημειωθεί ότι η κατασκήνωση Μελετάκι σώθηκε με την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στην πυρκαγιά που έχει εξελιχθεί στη Δυτική Αττική, και ξεκίνησε τη Δευτέρα από τα Δερβενοχώρια, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και με το πρώτο φως έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους.