Με εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερη η χήρα του Γιώργου Τράγκα, με τη σύμφωνη γνώμη της 3ης ανακρίτριας Αθηνών και του αρμόδιου εισαγγελέα. Η Μαρία Καρρά κατηγορείται για δύο κακουργήματα που αφορούν απόκρυψη στα «πόθεν έσχες» της περιουσιακών στοιχείων άνω των 300.000 ευρώ. Το χρονικό διάστημα κατά το οποίο φέρεται ότι τελέστηκαν τα συγκεκριμένα αδικήματα είναι, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, από το 2012 έως και το 2021. 

Το υπόμνημα

Σύμφωνα με την ενημερωτική ιστοσελίδα dikastiko.gr, η χήρα του Γιώργου Τράγκα υπέβαλε ένα μακροσκελές υπόμνημα, στο οποίο περιγράφει ότι από το 2016 και έπειτα δεν υποχρεούται να υποβάλει δήλωση «πόθεν έσχες», διότι είναι φορολογική κάτοικος εξωτερικού - συγκεκριμένα του Μονακό.

Αναφέρει μάλιστα ότι έχει μηδενικά εισοδήματα, πλην ενός ενοικίου ύψους 13.000 ευρώ ετησίως. Σημειώνει επίσης ότι δεν είναι δημοσιογράφος: «Εργάστηκα ως υπάλληλος γραφείου και όχι ως δημοσιογράφος, ενώ η εν λόγω εργασία μου έληξε στις 21/10/2015 σύμφωνα και με σχε- τική άτακτη καταγγελία... Εξάλλου, η οριστική διακοπή κάθε επαγγελματικής μου δραστηριότητας και εργασίας αποτε- λούσε μία εκ των προϋποθέσεων για την αποδοχή από τις φορολογικές Αρχές της ημεδαπής του αιτήματος εμού και του συζύγου μου περί μεταβολής της φορολογικής μας κατοικίας στην αλλοδαπή και δη στο Μονακό».

Αναφέρει μάλιστα ότι ποτέ δεν απέκρυψε την ιδιοκτησιακή σχέση της με τα ακίνητα που της κληροδότησε ο Γιώργος Τράγκας (στο Παρίσι και στη Νίκαια), ενώ για τα ακίνητα στη Μύκονο και την Κηφισιά λέει ότι αγοράστηκαν μέσω offshore από τον Γιώργο Τράγκα, πριν ακόμη γνωριστούν και παντρευτούν. Για το ακίνητο στη Νέα Υόρκη ισχυρίζεται ότι δεν το απέκρυψε ποτέ, ενώ για το σπίτι στο Μαϊάμι αναφέρει ότι δεν διαθέτει η ίδια κανένα ποσοστό επί του ακινήτου.

Μετά την απόφαση να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση, ο συνήγορός της Θοδωρής Μαντάς εξέφρασε την ικανοποίησή του, δηλώνοντας πως «δικαιώθηκε η θέση μας από την πρώτη στιγμή, ότι η Δικαιοσύνη θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο και όχι η δημόσια αντιπαράθεση. Εξαρχής ακολουθήσαμε τη θεσμική υπεράσπιση και όχι την υπεράσπιση σε κοινή θέα».

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή