Για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή της Μαγούλας και του Νέου Πόντου μίλησε στο parapolitika.gr o δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου λέγοντας πως αυτήν τη στιγμή, το βραδάκι της Τρίτης, είναι αρκετά καλύτερη σε σχέση με το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος ανέφερε ότι πλέον οι δύσκολες στιγμές που επικράτησαν πλέον έχουν περάσει αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει εφησυχασμός. «Λογω της μεγάλης προσπάθειας των ανθρώπων και ειδικότερα των νέων του οικισμού του Νέου Πόντου και στη συνέχεια με τη συνδρομή των εναέριων και επίγειων δυνάμεων της Πυροσβεστικής, η φωτιά μπόρεσε να ελεγχθεί. Υπάρχουν ζημιές σε σπίτια από τη φωτιά αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει ο επίσημος απολογισμός. Η κατασταση πλέον είναι καλύτερη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει εφησυχασμός, καθώς έχουμε το βράδυ μπροστά μας» δήλωσε.

Αμέσως μετά, ο ίδιος ανέφερε ότι το καλό είναι πως οι άνεμοι στην περιοχή έχουν πέσει και πλέον υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σημειώνεται ότι οι φωτιές σε Δερβενοχώρια, Μάνδρα και Λουτράκι έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις και οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν λυσσαλέα μάχη με αντίπαλο τον χρόνο καθώς το βράδυ ήρθε και τα εναέρια μέσα επρόκειτο σταματήσουν να επιχειρούν.