Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν και σήμερα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε Ανατολική Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια.


Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο σε Σαρωνίδα και Κουβαρά

Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο σε Σαρωνίδα και Κουβαρά.

Ωστόσο, η επιχείρηση για πλήρη έλεγχο συνεχίζεται και με τις επίγειες δυνάμεις και με τα εναέρια μέσα που κάνουν διαβροχή.

Συνεργεία της Αρωγής, μαζί με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, ήταν από το πρωί στο κινητό κέντρο επιχειρήσεων Ολύμπος (43ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου), όπου έγινε κατανομή των συνεργείων και έχουν ξεκινήσει ήδη με τους αντιδημάρχους της περιοχής να μπαίνουν στους οικισμούς για καταγραφή.


Εντολή εκκένωσης για Άγιο Χαράλαμπο και Πανόραμα

Παράλληλα, παρόλο που στην περιοχή Καλλιθέα, στο Λουτράκι, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, στους κατοίκους των περιοχών Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα δόθηκε εντολή εκκένωσης.


Υπό έλεγχο η φωτιά στα Δερβενοχώρια

Στα Δερβενοχώρια, η φωτιά έχει ελεγχθεί στα νότια, στην περιοχή του Τιτάνα, και οι επιχειρήσεις των επίγειων εστιάζουν στην ανατολική και στη δυτική πλευρά της περιμέτρου της φωτιάς.

Επειδή, όμως, το δάσος που υπάρχει στην περιοχή είναι πυκνό, οι εναέριες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί.

Τέλος, σημειώνεται ότι έχει σταλεί προειδοποιητικό 112 για το Θριάσειο λόγω πυκνών καπνών από τη φωτιά που μαίνεται βόρεια.

Σύμφωνα με το μήνυμα, οι πολίτες θα πρέπει να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα.





Ξαναέκλεισε η παλιά Εθνική Οδός Ελευσίνας-Θηβών


Έκλεισε ξανά, λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι, η παλιά Εθνική Οδός Ελευσίνας-Θηβών.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, το μέτωπο της φωτιάς στα Δερβενοχώρια είναι δύσκολο και έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις.

«Το μέτωπο είναι στην ευρύτερη περιοχή του Τιτάνα. Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να περιοριστεί», πρόσθεσε ο κ. Βαθρακογιάννης, εξηγώντας ότι έχει γίνει προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα «ώστε να γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού» μέχρι τη δύση του ηλίου που μπορούν να πετάνε τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που συμμετέχουν σε πυρόσβεση, ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Παρ' όλα αυτά, το μέτωπο που εξελίσσεται στη νοτιοδυτική περιοχή της Πάρνηθας με μέτωπο προς Μαγούλα είναι σε καλύτερη εικόνα σε σχέση με το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, η φωτιά που είναι σε εξέλιξη εξελίσσεται σε έντονο ανάγλυφο, προσθέτοντας ότι «έγινε καλή δουλειά το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις».