Στην προληπτική εκκένωση των οικισμών Άγιος Χαράλαμπος και Πανόραμα, στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου, προχωρούν οι Αρχές λόγω της φωτιάς που μαίνεται στην περιοχή, με τις αναζωπυρώσεις να είναι συνεχείς λόγω των δυνατών ανέμων.

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην απειληθούν κατοικίες. Αν και η κατάσταση εκτιμάται καλύτερη, υπάρχει αναζωπύρωση σε πευκόφυτη περιοχή.

Στη μάχη κατά της φωτιάς στην περιοχή συμμετέχουν και στελέχη και μέσα από τις Ένοπλες δυνάμεις και συγκεκριμένα: 

3 Α/Φ CL-215

2 Α/Φ CL-415

2 Προωθητές Γαιών

1 Ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» (σύνολο 11 άτομα)

1 Ομάδα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» (σύνολο 8 άτομα)

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς 

Διάσπαρτες εστίες φωτιάς αντιμετωπίζουν οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας από το πρωί σήμερα (18/7). Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί να επιχειρούν αλλά οι πολύ δυνατοί άνεμοι που αλλάζουν κατεύθυνση δημιουργούν νέες εστίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στις 07:30, στην Καλλιθέα Λουτρακίου αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες και συνεχίζουν να επιχειρούν 120 πυροσβέστες, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 43 οχήματα και από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.