Όπως συμβαίνει τακτικά τις τελευταίες εβδομάδες, έτσι και την ώρα της μεγάλης φωτιάς στη Σαρωνίδα και ενώ οι πολίτες προσπαθούσαν με λάστιχα και κουβάδες να σώσουν τα σπίτια τους από την πύρινη λαίλαπα, υπήρξε διακοπή νερού, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 ο κάτοικος της περιοχής Γιώργος Ασμάτογλου.

Όπως τόνισε, είδε δύο αυτοκίνητα, μία μηχανή και μία βάρκα του να γίνονται παρανάλωμα του πυρός ύστερα από ένα ξαφνικό γύρισμα του ανέμου, ενώ ο ίδιος έδινε αγώνα με το λάστιχο για να σώσει το σπίτι του, κάτι που κατάφερε οριακά, όπως ανέφερε.

Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί», τη στιγμή που οι φλόγες άρχισαν να απομακρύνονται από την αυλή του σπιτιού του, έγινε διακοπή νερού στην περιοχή και άλλοι κάτοικοι που μόνοι προσπαθούσαν να σώσουν το βιος τους ίσως να μην το κατάφεραν.

Τραγικές στιγμές

Ανέφερε ακόμη πως στις εκκλήσεις προς την Πυροσβεστική για βοήθεια η απάντηση ήταν πως είχε δοθεί προτεραιότητα σε άλλα σημεία και εστίες της φωτιάς. Στην εκπομπή μίλησαν επίσης και άλλοι ένοικοι σπιτιών, κυρίως μόνιμων κατοικιών, που είδαν τις φλόγες στα μπαλκόνια τους ενώ εκείνοι ήταν μέσα στα σπίτια ή γυρίζοντας μετά τη λήξη του συναγερμού του 112 για εκκένωση είδαν τα σπίτια τους να φλέγονται.