Το όνομά του συγκαταλέγεται στις λίστες με τους πλέον περιζήτητους καταζητούμενους κακοποιούς της Ιντερπόλ και είναι επικηρυγμένος για 1.000.000 ευρώ - ποσό κατά πολύ μεγαλύτερο ακόμα και σε σχέση με εκείνους που κατηγορούνται για δολοφονίες.

Όσο για τις αποδράσεις, τις ληστείες και τις απαγωγές του, αλλά και τα εκατομμύρια που είχε μοιράσει στους φτωχούς ως ο «Έλληνας Ρομπέν των Δασών», όπως τον έχουν αποκαλέσει τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, έμελλε τελικά να μείνουν στην ιστορία. Μαζί με ένα αναπάντητο ερώτημα: πού βρίσκεται σήμερα ο Βασίλης Παλαιοκώστας;

Podcast στις Ηνωμένες Πολιτείες

Η μυθιστορηματική ζωή του κακοποιού που είχε διαπράξει δεκάδες ληστείες και είχε καταφέρει να δραπετεύσει -δύο φορές- με έναν... χολιγουντιανό τρόπο έγινε (άργησε κιόλας...) πρώτη ύλη για podcast στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πρόκειται για παραγωγή υψηλού επιπέδου, που αναμένεται ότι θα συζητηθεί κυριολεκτικά σε όλο τον κόσμο.

Οι δημιουργοί

Η Kaleidoscope, παγκόσμια εταιρεία podcasting με έδρα τη Νέα Υόρκη, και η iHeartPodcasts, κορυφαία εταιρεία podcasts, μόλις ξεκίνησαν την κυκλοφορία μιας νέας σειράς οκτώ επεισοδίων, με εβδομαδιαία επεισόδια (κάθε Τετάρτη) μέχρι τα τέλη Αυγούστου, μέσα από τα οποία ιχνηλατούνται διεξοδικά ο βίος και η πολιτεία του Βασίλη Παλαιοκώστα.

Και, πράγματι, το «Outlaws: The Good Thief», στη δημοσιογραφική έρευνα και υποστήριξη παραγωγής του οποίου συνεργάστηκε η ομάδα του «The Greek Podcast Project» και στη μουσική το εξαιρετικό ελληνικό γκρουπ Imam Baildi, αφηγείται αυτή την καθηλωτική -και πέρα ως πέρα αληθινή- ιστορία. Είναι εκείνος που ενορχήστρωσε μερικές από τις πιο γνωστές ληστείες τραπεζών και αποδράσεις της χώρας, ενώ μέχρι σήμερα παραμένει ελεύθερος, έχοντας δραπετεύσει θεαματικά με ελικόπτερο, όχι μία, αλλά... δύο φορές, από τον Κορυδαλλό!

Η εξαφάνιση

Με αποκλειστική πρόσβαση σε ανθρώπους από το περιβάλλον του Παλαιοκώστα, συμμαθητές, δημοσιογράφους, διεθνείς αξιωματούχους, αρκετούς υψηλόβαθμους αστυνομικούς, ακόμη και έναν πρώην πρωθυπουργό, το «Outlaws: The Good Thief» αποκαλύπτει πώς ένα φτωχό παιδί από τα ορεινά χωριά των Τρικάλων έγινε top καταζητούμενος από την Ιντερπόλ.

Άλλωστε η ικανότητά του να μεταμφιέζεται, να μπορεί να κρύβεται κάτω από τη... μύτη των Αρχών και να συνεχίζει τη ζωή του -παρά τους κατά περιόδους εκατοντάδες αστυνομικούς που τον αναζητούν- έχει γιγαντώσει, όλα αυτά τα χρόνια, τη φήμη του. Και αυτή η φήμη είναι πλέον βέβαιο ότι θα εξαπλωθεί διεθνώς, μέσα από αυτή την πολύπτυχη παραγωγή που φιλοδοξεί να ρίξει φως στο πυκνό μυστήριο της (μακράς) εξαφάνισης του Βασίλη Παλαιοκώστα...

Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή / Του Γιώργου Βαϊλάκη