Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας (17/07) στην περιοχή Κουβαρά μαίνεται και σύμφωνα με την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού, Δήμητρα Ράπτη, η οποία μίλησε στο parapolitika.gr, υπάρχει πιθανότητα να έχουν καεί σπίτια.

«Η φωτιά ακόμα καίει, κατεβαίνει προς την παραλιακή. Υπάρχουν πάρα πολλές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής που δίνουν σκληρή μάχη. Όλα ξεκίνησαν από μια πολύ μικρή εστία στην Πέτα, στη μία πλευρά του δήμου και τώρα έχει καταλήξει στην αντίθετη. Ήταν πολύ γρήγορη η εξέλιξη, καθώς ξεκίνησε στη μία παρά από τη μια πλευρά του δήμου και γύρω στις δύο και κάτι είχε περάσει από την άλλη μεριά», ανέφερε η ίδια στην αρχή.

Και συνέχισε: «Είμαι στη φωτιά από την πρώτη στιγμή που έπιασε και έχω δει φωτιές σε αυλές σπιτιών, αλλά δεν ξέρω σίγουρα εάν αυτή τη στιγμή έχουν καεί σπίτια. Είναι αρκετά πιθανό, όμως, τα σπίτια που βρίσκονται ψηλά να έχουν καεί, χωρίς όμως να έχω σαφή εικόνα. Υπήρξαν και εγκλωβισμένοι, αλλά ευτυχώς οι περισσότεροι από αυτούς που επικοινωνούσαν μαζί μου απεγκλωβίστηκαν».  

Αμέσως μετά η ίδια ανέφερε ότι έχει γίνει και η εκκένωση των μοναστηριών της περιοχής. «Επίσης έχουμε εκκενώσει τα μοναστήρια της περιοχής, όπως και κάποιους χώρους που υπήρχαν παιδιά. Τουλάχιστον σε αυτό το σημείο αισθανόμαστε ασφαλείς και ότι δεν κινδυνεύουν ζωές. Από εκεί και πέρα η φωτιά μαίνεται. Οι ισχυροί άνεμοι θα συνεχίσουν ακάθεκτοι μέχρι το βράδυ. Θεωρώ ότι μόνο στη θάλασσα θα σταματήσει», κατέληξε.