Με άσχημες συνθήκες και με μια πολύ δύσκολη κατάσταση δίνουν «μάχη» οι πυροσβέστες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Κουβαρά. Ειδικότερα, για εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες σήμερα γενικά και ειδικά στην περιοχή που εξελίσσεται η φωτιά στον Κουβαρά έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στην πρώτη έκτακτη ενημέρωση.

Οπως έκανε γνωστό, η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Νέος Κουβαράς. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και όπως επανέλαβε, έχουν εκδοθεί τέσσερα 112.

Συγκεκριμένα το πρώτο 112 αφορούσε στην ενημέρωση για τη φωτιά, η δεύτερη για την εκκένωση του οικισμού Πέτα, η τρίτη για την εκκένωση των οικισμών Μελισσουργός-Τραμπουριά και η τέταρτη για εκκένωση των περιοχών Λαγονήσι-Σαρωνίδα-Ανάβυσσος προς Παλαιά Φώκαια.

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 και 7 Μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου φθάνουν τα 8 Μποφόρ.

Παράλληλα, σημείωσε πως οι συνθήκες που θα επικρατήσουν, με τους ισχυρούς ανέμους, θα είναι δύσκολες και θα ευνοούν τη δημιουργία νέων μετώπων.

Προβλήματα στην κατάσβεση από τα εναέρια λόγω του καπνού

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, ο πυκνός καπνός προκαλεί προβλήματα στη διαδικασία πυρόσβεσης.

Οπως είπε, δεν έχουν αναφερθεί εγκλωβισμένα άτομα και κλείνοντας ανέφερε ότι οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες, τέτοιες που θα διευκολύνουν την εξάπλωση δασικών πυρκαγιών.