Τραγική κατάληξη είχε ο 60χρονος Ιταλός τουρίστας που είχε εξαφανιστεί από το βράδυ του Σαββάτου (15/7) στο φαράγγι των Χοχλακιών Σητείας.

Σύμφωνα με την ΕΔΕΑΚ που συμμετείχε στις έρευνες, ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός το μεσημέρι της Δευτέρας (17/7). Τα ίχνη του είχαν χαθεί ενώ βρισκόταν στην περιοχή και σήμερα οι Αρχές ανακάλυψαν τη σορό του.

Για τον εντοπισμό του είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και εθελοντές, με τη συνδρομή ελικοπτέρου, αλλά και drone.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 60χρονος προσπάθησε να περάσει το φαράγγι των Χοχλακιών, το οποίο χαρακτηρίζεται από χαμηλή θαμνώδη βλάστηση, με συνθήκες ακραίου καύσωνα το μεσημέρι του Σαββάτου. Την εξαφάνισή του δήλωσε η σύζυγός του και οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα.

Αργά τη νύχτα η επιχείρηση εντοπισμού σταμάτησε και οι δυνάμεις άρχισαν εκ νέου να αναζητούν τον άνδρα από νωρίς σήμερα το πρωί.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο επικεφαλής των Εθελοντών Διασωστών Εκτάκτων Αναγκών Σητείας, Γιάννης Δασκαλάκης, ανέφερε ότι ο 60χρονος φέρεται μέσω του φαραγγιού να βγήκε στην παραλία Καρούμες στις 11:30, οπότε τράβηξε φωτογραφία την οποία ανέβασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με το κινητό του και στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη του. Στην εικόνα που ανέβασε φαίνονται τα νερά της παραλίας, αλλά όχι και ο ίδιος. Η γυναίκα του τον κάλεσε επανειλημμένως στο κινητό, δεν απάντησε και στη συνέχεια αυτό φέρεται να τέθηκε εκτός εμβέλειας ή λειτουργίας.

Από το βράδυ του Σαββάτου, όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή του, η κινητοποίηση των Αρχών ήταν μεγάλη. Το έργο των ερευνών δυσχέραιναν όχι μόνο οι καιρικές συνθήκες, με τη ζέστη και την ένταση των ανέμων, αλλά και η γεωμορφολογία μιας έκτασης με ακτίνα 10 χιλιομέτρων.