Σε αργία τέθηκε από τη Μητρόπολη Ρόδου ο 49χρονος ιερέας που κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος 30χρονου αλλοδαπού από την Εσθονία μετά την καταγγελία του τελευταίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία και να ασκηθεί ποινική δίωξη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας για τον 49χρονο ιερωμένο, ο οποίος και παραπέμφθηκε με απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου να δικαστεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου στις 11 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει η «Ροδιακή», μετά την εξέλιξη αυτή και με απόφαση της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, σύμφωνα και με την ισχύουσα νομοθεσία, ο ιερέας τίθεται σε αργία από τα καθήκοντά του έως και την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο δικαστήριο. Ο ίδιος ο ιερέας αρνείται όσα του καταλογίζονται, ενώ η υπόθεση ξεκίνησε να απασχολεί τις διωκτικές Αρχές της περιοχής μετά την καταγγελία που έκανε στις 13 Ιουλίου ο 30χρονος Εσθονός στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα έχουν καταγγελθεί, όλα φέρονται να ξεκίνησαν στις 12 Ιουλίου το απόγευμα. Τότε, ο 30χρονος αλλοδαπός από την Εσθονία μετέβη στο μοναστήρι που είναι ιερέας ο 49χρονος και κατά την παραμονή του εκεί γνωρίστηκαν. Ο αλλοδαπός καταγγέλλει επίσης ότι αγόρασε έναν σταυρό από εκεί, τον οποίο τελικά ξέχασε και γι’ αυτό την επόμενη μέρα, στις 13 Ιουλίου το πρωί, επέστρεψε στο μοναστήρι για να τον πάρει. Όπως υποστήριξε στη μήνυση που υπέβαλε στο αστυνομικό τμήμα της νότιας Ρόδου, ο ιερέας τού είχε στείλει μήνυμα για τον σταυρό στο κινητό του τηλέφωνο.

Όταν έφτασε στο μοναστήρι, ο 30χρονος τουρίστας, όπως είπε στους αστυνομικούς, ο ιερέας του πρότεινε να τον ακολουθήσει σε ένα δωμάτιο, το οποίο χρησιμοποιεί για τους επισκέπτες, με σκοπό να του δώσει ένα ιδιαίτερο δώρο. Εκεί, κατά τον τουρίστα από την Εσθονία, ο εφημέριος του ζήτησε να κατεβάσει το παντελόνι του, το εσώρουχό του και να βγάλει την μπλούζα του για να τον αλείψει με λάδι. Τότε, όπως υποστήριξε, άρχισε να τον αλείφει στα γεννητικά του όργανα με λάδι και μόνο εκεί για μερικά δευτερόλεπτα. Ο αλλοδαπός μηνυτής, όπως υποστήριξε, θεωρώντας ότι επρόκειτο για μια συνήθη διαδικασία, δεν του ζήτησε να σταματήσει και στην πορεία υπέβαλε τη μήνυση. Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον 49χρονο εφημέριο στα όρια του Αυτοφώρου και τελικά τον συνέλαβαν το απόγευμα της Παρασκευής σε περιοχή της δυτικής Ρόδου, με τον ιερέα να ισχυρίζεται ότι άλειψε τον τουρίστα με λάδι γιατί είχε εξανθήματα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ONTIME στις 17/7