Με μια εντελώς διαφορετική αφήγηση προσπαθεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του ο 45χρονος Αλβανός Λεονάρντ Ρέφικ Κούρτι, ο άνδρας ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον 50χρονο συμπατριώτη του Σπετίμ Μπαϊράμι το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης. Θυμίζουμε πως οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί λίγο πριν από τις 12 σε καφέ της περιοχής για να συζητήσουν, ενδεχομένως, ένα οικονομικό ζήτημα, με τα πνεύματα όμως να οξύνονται. Σε αυτό το κλίμα ο 45χρονος Κούρτι πυροβόλησε τον 50χρονο μέσα από το αυτοκίνητό του, την ώρα που ο Μπαϊράμι «χτυπιόταν» στη μέση της οδού Σόλωνος, προσπαθώντας να ξεσπάσει το θυμό του στους επιβαίνοντες.

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε το περασμένο Σάββατο στον εισαγγελέα και ενώπιόν του φέρεται να ισχυρίστηκε πως το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές, μεταξύ άλλων και από το θύμα. Κάπως έτσι επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός πως οπλοφορούσε, ενώ φέρεται να ισχυρίστηκε πως το θύμα προσπαθούσε να τραυματίσει τον ίδιο, ενόσω αυτός οδηγούσε έξω από το πρατήριο βενζίνης όπου το θύμα είχε σταθμεύσει κατά την αναχώρησή τους από το σημείο όπου είχαν δώσει ραντεβού.

«Δεχόμουν σοβαρές απειλές για τη ζωή μου από το θύμα το τελευταίο διάστημα. Προηγήθηκαν δύο βίαια περιστατικά εις βάρος μου από το θύμα και έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων δέχτηκα και πάλι επίθεση από το θύμα» φέρεται να είπε μεταξύ άλλων. Στο πλευρό του 45χρονου βρέθηκε ο συνήγορός του Θανάσης Αλεξόπουλος, ο οποίος μάλιστα φέρεται να τόνισε στον εισαγγελέα πως ο εντολέας του είχε τραυματιστεί από την προαναφερθείσα επίθεση. Ο κατηγορούμενος φέρει αιμάτωμα και μελανιές στο κεφάλι από την εν λόγω επίθεση, για τα οποία διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη.

Μετά την άσκηση ποινικών διώξεων, ο 45χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος από τις Αρχές.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝΤΙΜΕ στις 17/7