Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη από τον θάνατο του 10χρονου κοριτσιού που πνίγηκε σε πισίνα συγκροτήματος κατοικιών στη Νέα Μάκρη, το απόγευμα της Κυριακής 16/07.


Το ενημερωτικό της ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο της 10χρονης στη Νέα Μάκρη

«Στις 19:00 της 16ης Ιουλίου 2023, το Τ.Α. Μαραθώνα ενημερώθηκε από το ΕΚΑΒ για περιστατικό με πνιγμό ανήλικης σε πισίνα. Αστυνομικοί του οικείου Τ.Α. μετέβησαν στον προαύλιο χώρο συγκροτήματος κατοικιών επί της οδού όπου οι γονείς της ανήλικης διαθέτουν εξοχική οικία και όπου βρίσκεται η εν λόγω πισίνα. Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι η ανήλικη Κ. ********** γεννηθείσα 2013, την 18:05 ώρα της 16/07/2023 ανασύρθηκε από παρευρισκόμενους ενοίκους χωρίς τις αισθήσεις της από την πισίνα και παρουσία της μητέρας της ********* *********, γενν. 1964. Επιχειρήθηκε με τη διαδικασία της αναζωογόνησης να την επαναφέρουν. Την 18:48 ώρα της ιδίας σταθμός του ΕΚΑΒ την παρέλαβε και τη μετέφερε στο ΚΥ Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της».

Οι αστυνομικοί, ακολουθώντας το πρωτόκολλο, κάλεσαν φωτογράφο της αρμόδιας υπηρεσίας «για λήψη φωτογραφιών της σορού και του χώρου της πισίνας.

Πραγματοποιήθηκε σφράγιση της πισίνας και παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή.

Προανάκριση ενεργείται από το Τ.Α. Μαραθώνα».