Γεμάτες από κόσμο είναι οι παραλίες της Αττικής. Πριν ακόμα ξεκινήσει η επέλαση του καύσωνα μικροί και μεγάλοι έσπευσαν για να προλάβουν ξαπλώστρες ή να τοποθετήσουν τις πετσέτες τους στην άμμο και να απολαύσουν μια βουτιά στη δροσερή θάλασσα. Κάποιοι μάλιστα από  πολύ νωρίς.

Από τις επτά το πρωί στην παραλία, πριν ξεκινήσει η επέλαση του καύσωνα. Το μεσημέρι για βουτιές – ανάσα και έως αργά το απόγευμα για δροσιά. Από τις 8 το πρωί και το MEGA βρίσκεται στην ήδη κατάμεστη παραλία του Αλίμου.

Με τον υδράργυρο να ξεπερνά σε πολλές περιοχές της χώρας τους 40 βαθμούς Κέλσιου οι παραλίες έγιναν το καταφύγιο από τον καύσωνα.

Πολλές βουτιές, παιχνίδια στην θάλασσα, δροσιστικά κοκτέιλ και καπέλα.

Με το αντηλιακό στο χέρι μικροί και μεγάλοι προσπαθούν να προστατευθούν από τον καυτό ήλιο.

Όλοι έτρεξαν στις κοντινές παραλίες της Αττικής προσπαθώντας να βρουν μια ξαπλώστρα για να περάσουν την καυτή μέρα.

Μάταια όμως, ακόμη και σε αρκετές μη οργανωμένες παραλίες δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να τοποθετήσει κανείς ούτε καν την ομπρέλα του.

Κάποιοι αποφάσισαν πως η ιδανική λύση για να διαχειριστούν τις υψηλές θερμοκρασίες είναι να μείνουν στη θάλασσα και έστησαν σκηνή.

Οι Αθηναίοι, προκειμένου να αντέξουν τις υψηλές θερμοκρασίες έχουν ξεχυθεί από τα ξημερώματα στις παραλίες σε μια προσπάθεια να δροσιστούν από τον καύσωνα με αποτέλεσμα να μη πέφτει καρφίτσα.

«Βράζει» η Πάτρα

Οι παραλίες ασφυκτικά γεμάτες και στην Πάτρα από νωρίς το πρωί.

Υπομονή, προσοχή και βουτιές γιατί ο καύσωνας αναμένεται να διαρκέσει.