Η θερμοκρασία έχει φτάσει στο «κόκκινο» και δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος για ένα δροσερό και πεντανόστιμο παγωτό. Βέβαια, αν και είναι η καλύτερη καλοκαιρινή λιχουδιά δε σταματά να εμπεριέχει σημαντική ποσότητα ζάχαρης. Όποιος για αυτόν τον λόγο αποφεύγει τα παγωτά υπάρχει λύση. Το parapolitika.gr βρήκε το ιδανικό μέρος που προσφέρει λαχταριστά παγωτά και γλυκά χωρίς ζάχαρη και είναι 100% vegan. Το μέρος αυτό δεν είναι άλλο από την αλυσίδα καταστημάτων Sugar Killer, η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου 3 χρόνια και σιγά-σιγά κατέκτησε τις καρδιές όλων των Αθηναίων. Οι ουρές έξω από τα 3 καταστήματα που βρίσκονται σε Πειραιά, Κουκάκι και Σύνταγμα είναι πάντα μεγάλες. Στα Sugar Killer τα παγωτά είναι εντελώς διαφορετικά απ' ότι έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη, γλουτένη και λακτόζη, καθώς βασίζονται αποκλειστικά σε φυτικά προϊόντα όπως το γάλα σόγιας και καρύδας. Αυτά τα παγωτά είναι ιδανικά για όσους ακολουθούν vegan διατροφή, για τους ανθρώπους που αποφεύγουν τη ζάχαρη στη διατροφή τους και για διαβητικούς, καθώς και για ανθρώπους με δυσανεξία στη λακτόζη και τη γλουτένη. Βέβαια, τα Sugar Killer καλωσορίζουν τους πάντες, ανεξάρτητα από τη γεύση που προτιμούν ή τις διατροφικές προτιμήσεις και τους καλούν να δοκιμάσουν κάτι νέο και διαφορετικό.

Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα παγωτό, στα Sugar Killer αυτό γίνεται θρησκεία, καθώς οι γεύσεις που μπορείς να βρεις είναι αμέτρητες και όλες τους θα σε ξετρελάνουν. Μάλιστα κάθε τόσο γίνονται και νέες γευστικές προσθήκες. Αλατισμένη καραμέλα, μπισκότο κανέλα, κανταΐφι, μάνγκο, φράουλα είναι κάποιες από τις 24 γεύσεις που μπορείς να δοκιμάσεις.

Δείτε φωτογραφίες: 

Sugar_Killer1
Sugar_Killer2
Sugar_Killer3
Sugar_Killer4
Επισκεφτήκαμε το κατάστημα της αλυσίδας που βρίσκεται στο Σύνταγμα και συγκεκριμένα στην οδό Περικλέους 33 και δοκιμάσαμε σχεδόν τα πάντα. Ξετρελαθήκαμε με την γεύση μπισκότο κανέλα και φιστίκι. Αυτό που γευόμασταν δεν το πιστεύαμε. Η γεύση ήταν τόσο πλούσια και στην κυριολεξία έκανε έκρηξη στο στόμα μας. Αδυνατούσαμε να αντιληφθούμε το πώς ένα 100% plant based παγωτό δεν είχε καμία διαφορά με ένα κανονικό. Τώρα αν αναλογιστεί κανείς και τις ελάχιστες θερμίδες που έχει, καθώς μέσα του δεν υπάρχει ίχνος ζάχαρης, τότε καταλαβαίνει ξεκάθαρα ότι το παγωτό των Sugar Killer είναι η καλύτερη επιλογή. Επίσης, εάν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να φτιάξει, με όποια γεύση παγωτού θέλει, το δικό του δροσιστικό milkshake. Πέρα όμως από το παγωτό, τα Sugar Killer προσφέρουν πεντανόστιμες επιλογές και σε άλλα γλυκά. Τα cinnamon rolls του είναι ξακουστά, καθώς πολλοί είναι αυτοί που έρχονται προκειμένου να τα απολαύσουν συνοδεύοντάς τα με μια μπάλα παγωτού. Βέβαια, εάν δεν είστε fun της κανέλας, αυτά τα λαχταριστά roll-άκια υπάρχουν σε γεύση μήλου και σοκολάτας. Επίσης, το σιροπιαστό κανταΐφι με σοκολάτα είναι εξίσου μια νόστιμη επιλογή. Είναι σημαντικό να ειπωθεί ότι στα Sugar Killer, η γλυκύτητα στα γλυκά και ειδικότερα στα σιροπιαστά του, προέρχεται και από το φυτό της αγαύης. Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία από τη χρήση του σιροπιού αγαύης έναντι της λευκής ζάχαρης. Το σιρόπι αγαύης απορροφάται με πολύ πιο αργό ρυθμό και έτσι δεν υπάρχει απότομη αύξηση ινσουλίνης στο σώμα. Ακόμα για τους λάτρεις του cheese cake, υπάρχουν πολλές νόστιμες vegan προτάσεις.

Δείτε φωτογραφίες: 

Sugar_Killer5
FotoJet
Sugar_Killer6
Sugar_Killer8



Τι δήλωσε στα parapolitika.gr o ένας εκ των δύο ιδιοκτητών 

Πίσω από αυτή την πρωτότυπη ιδέα βρίσκονται δύο παλιοί καλοί φίλοι, ο Μάνος Σταυρουλάκης και ο πρώην πολίστας, Ζάχος Αφρουδάκης. Όπως ανέφεραν όλα ξεκίνησαν στην καραντίνα που υπήρχε αρκετός ελεύθερος χρόνος. Ο Μάνος Σταυρουλάκης του άρεσε από πολύ παλιά να πειραματίζεται στη κουζίνα και τότε ήταν το καταλληλότερο διάστημα να το πάει ένα βήμα παρακάτω. Όπως είπε ο ίδιος στο parapolitika.gr, βρήκε επιτέλους το πώς να δώσει λίγη χαρά στον πατέρα του, ο οποίος είχε κόψει τα γλυκά που υπεραγαπούσε, επειδή διαγνώστηκε με διαβήτη. «Ξεκίνησα τους πειραματισμούς στην κουζίνα, προκειμένου να του φτιάξω κάποιο γλυκό χωρίς ζάχαρη που του είχε λείψει. Λίγο με τους πειραματισμούς, λίγο με τις συμβουλές κάποιων φίλων τα κατάφερα. Το πρώτο γλυκό που έφτιαξα ήταν η μαύρη σοκολάτα. Ο Ζαχος ήταν από την πρώτη στιγμή εκεί και δοκίμαζε προτείνοντας αλλαγές» είπε χαρακτηριστικά.  Αμέσως μετά δεν παρέλειψε να αποκαλύψει και την γεύση παγωτού που του αρέσει πιο πολύ και την προτείνει ανεπιφύλαχτα σε όποιον επισκεφτεί ένα από τα 3 καταστήματα. «Το κανταΐφι ανεπιφύλακτα είναι μέσα στις τοπ αγαπημένες μου γεύσεις. Βέβαια, δεν φαίνεται να αρέσει μόνο σε μένα, την έχει αγαπήσει και ο κόσμος, αφού βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των πελατών μας. Εάν έρθει κάποιος στα Sugar Killers για πρώτη φορά θα πρέπει σίγουρα να την δοκιμάσει» είπε.
Κάθε μέρα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν για τα Sugar Killer, καθώς αποδεικνύουν ότι τα vegan και δίχως ζάχαρη προϊόντα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα κανονικά. Μία επίσκεψη σε αυτά τα ιδιαίτερα παγωτατζίδικα θα ανταμείψει και τους πιο απαιτητικούς. Σε περίπτωση που δεν ξέρεις τι να επιλέξεις από τα αμέτρητα γλυκίσματα, τότε ρώτα το προσωπικό το οποίο θα χαρεί να σε βοηθήσει, προτείνοντάς σου γευστικούς συνδυασμούς.
Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για τα Sugar Killers εδώ