Ένα δικαστικό παράδοξο θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το ερχόμενο φθινόπωρο, καθώς η Ρούλα Πισπιρίγκου, που ήδη δικάζεται για τη φερόμενη δολοφονία της κόρης της Τζωρτζίνας, τον Νοέμβριο θα βρεθεί στο εδώλιο και για τους ξαφνικούς θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της: της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 και της Ίριδας τον Μάρτιο του 2021.

Η έναρξη της δεύτερης δίκης της προσδιορίστηκε για τις 10 Νοεμβρίου και, όπως όλα δείχνουν, θα διεξάγεται παράλληλα με την πρώτη, η οποία δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Αυτή τη φορά η κατηγορία που της αποδίδεται είναι ανθρωποκτονία κατά συρροή από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Όπως είναι γνωστό, οι θάνατοι των δύο μικρότερων κοριτσιών του ζεύγους Δασκαλάκη είχαν αποδοθεί από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογρηά σε ασφυκτικό μηχανισμό.

Ένταση στο δικαστήριο

Στο μεταξύ, με έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στο συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου και της προέδρου της έδρας ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου. Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε να αλλάξει η ημερομηνία κατάθεσης του ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, καθώς ο ίδιος δεν θα μπορούσε να παραστεί στη δίκη.

Κούγιας: Να εξεταστεί στις 21 ο Μπουζιάνης, όχι αύριο, δεν μπορώ.

Πρόεδρος: Όχι. Εγώ δεσμεύτηκα από την Παρασκευή και σας ρώτησα δύο φορές και ήσασταν εντάξει.

Κούγιας: Δεν μπορώ. Γιατί να μην αλλάξει η σειρά των μαρτύρων, γιατί να μην ικανοποιηθεί το αίτημά μου; Είναι προσωπικό; Παραβιάζεται το δικαίωμά της για δίκαιη δίκη. Θέλω να είμαι παρών όταν θα τον εξετάζετε. Θα μου βγάλετε το συκώτι πρωί πρωί για ένα δίκαιο αίτημα; Θα βρεθώ στη δύσκολη θέση να απέχει η υπεράσπιση από την εξέταση του κ. Μπουζιάνη.

Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να μεταφερθεί η κατάθεση του ιατροδικαστή για την Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση του Σωτήρη Μπουζιάνη θεωρείται κομβική, καθώς ήταν εκείνος που είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι στην 9χρονη Τζωρτζίνα είχε χορηγηθεί μεγάλη ποσότητα κεταμίνης πριν από το θάνατό της.

Χθες, στο δικαστήριο κατέθεσε μια νοσηλεύτρια που συμμετείχε στην ανάνηψη της Τζωρτζίνας στο «Αγλαΐα Κυριακού», η οποία ήταν κατηγορηματική ότι στο παιδί δόθηκε μόνο αδρεναλίνη και σε καμία περίπτωση δεν της χορηγήθηκε κεταμίνη.

«Όταν έφτασα για τη βάρδιά μου, με ενημέρωσαν ότι πρέπει να κατέβω στην παιδιατρική, για να αλλάξω τη συνάδελφο μου. Η συνάδελφός μου μου παρέδωσε το βαλιτσάκι μείον ένα ροκουρόνιο και μια αδρεναλίνη» ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝΤΙΜΕ στις 11/7