Μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η συνέντευξη Τύπου της επιτροπής αλληλεγγύης για τη 12χρονη και την οικογένειά της, η οποία αποτελείται από μέλη συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνού.

Στο πάνελ της συνέντευξης, εκτός από την παρουσία ψυχιάτρων, οι οποίοι κλήθηκαν να δώσουν την επιστημονική τους άποψη για την κατάσταση του νεαρού κοριτσιού, έδωσαν το «παρών» και οι δύο συνήγοροι του κοριτσιού, Ασπασία Ταραχοπούλου και Αντωνία Λεγάκη. Οι δύο δικηγόροι εξέφρασαν τόσο την πικρία τους όσο και τη δυσαρέσκειά τους για το πώς έχει αντιμετωπιστεί το κορίτσι απ’ όλες τις αρμόδιες Αρχές, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση.

«Το κράτος δεν έχει στηρίξει ούτε ψυχολογικά ούτε οικονομικά το παιδί και την οικογένεια», υπογράμμισε η κ. Ταραχοπούλου, η οποία συμπλήρωσε πως «έχουν παραβιαστεί όλα τα δικαιώματα του παιδιού». Η γνωστή δικηγόρος εξέφρασε την αντίθεσή της με την τακτική αποκλεισμού επαφής του κοριτσιού με τη μητέρα του, η οποία βρίσκεται προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, έχει κατατεθεί συγκεκριμένο αίτημα στον επόπτη εισαγγελέα των φυλακών από τις 17 Μαΐου και μέχρι σήμερα δεν έχει προκύψει η παραμικρή απάντηση!

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή της, η κ. Ταραχοπούλου στηλίτευσε το γεγονός πως το κορίτσι είναι αναγκασμένο να ταξιδεύει 50 χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα για το μοναδικό ραντεβού με παιδοψυχίατρο, αν και, όπως υποστήριξε, είναι αναγκαία η καθημερινή θεραπεία της.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ONTIME στις 11/7