Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε κλινική επί της οδού Μητροπόλεως, στη Θεσσαλονίκη, φαίνεται να ξεκίνησε από τον ημιώροφο και τη Μονάδα Αποστείρωσης, όπως μετέφεραν κύκλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, περίπου 40 άτομα απεγκλωβίστηκαν. Σημαντικό ρόλο στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής έπαιξε η ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, καθώς επίσης και η άμεση αντίδραση των νοσηλευτών και των γιατρών που έκλεισαν τις πόρτες των θαλάμων, εγκλωβίζοντας ουσιαστικά τους πυκνούς καπνούς στον διάδρομο.

Στο σημείο επιχείρησαν 31 πυροσβέστες με 10 οχήματα, καθώς και με ειδικό βραχιονοφόρο και κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά που σημειώθηκε στην ιδιωτική κλινική.

Πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με την επιμελήτρια Α' του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Ευστρατία Συρμού, περίπου πέντε άτομα μεταφέρθηκαν από τη φωτιά σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στο σημείο βρέθηκαν δύο Κινητές Μονάδες του ΕΚΑΒ με δύο γιατρούς, δύο μηχανές ταχείας κυκλοφορίας και πέντε συμβατικά ασθενοφόρα.

Σημειώνεται πως όλοι αναμένουν την ολοκλήρωση της επιχείρησης από την Πυροσβεστική για να ειπωθούν περισσότερα σχετικά με τους ασθενείς που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ η έγκυος γυναίκα, η πρώτη που μεταφέρθηκε από τον έκτο όροφο της κλινικής στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, όπως οι πληροφορίες αναφέρουν, είναι σταθερή και καλά στην υγεία της.

Πηγή φωτογραφίας, βίντεο: Grtimes.gr