Ένας 55χρονος στην περιοχή του Φαναρίου στην Πρέβεζα πέθανε σε καρότσα αγροτικού πηγαίνοντας στο Κέντρο Υγείας. Η μεταφορά στο νοσοκομείο, αν και έγινε γρήγορα, δεν άλλαξε τη μοίρα του μεσήλικου.
 
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, 6 Ιουλίου, στο χωριό Σταυροχώρι, όπου ο άτυχος άνδρας, καθώς οδηγούσε, αισθάνθηκε αδιαθεσία, έκανε στην άκρη το αυτοκίνητό του και έχασε τις αισθήσεις του. Κάτοικος κάλεσε το ασθενοφόρο. Φαίνεται πως έφτασε άμεσα προκειμένου να παραλάβει τον άνθρωπο, αλλά το αγροτικό πέρασε πιο γρήγορα.

Μάλιστα, με ανακοίνωσή του το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ξεκαθαρίζει ότι δημοσίευμα που ήθελε το ασθενοφόρο να καθυστερεί είναι αναληθές. Η κλήση έγινε στις 20:24 της 6ης Ιουλίου, ένα λεπτό αργότερα μεταβιβάστηκε στο Κέντρο Υγείας και στις 20:27 το ασθενοφόρο βρισκόταν εν κινήσει. «Στις 20:30 και σε απόσταση περίπου οκτακοσίων μέτρων από το Κέντρο Υγείας Καναλακίου συνάντησαν αγροτικό όχημα το οποίο μετέφερε τον εν λόγω ασθενή», αναφέρεται.

Επιπλέον, προστίθεται: «Με βάση την επίσημη ενημέρωση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τη διαχείριση του εν λόγω περιστατικού, το ασθενοφόρο όχημα του Κέντρου Υγείας Καναλακίου σταμάτησε στο σημείο που συνάντησε το αγροτικό όχημα που μετέφερε τον ασθενή και άμεσα ο γιατρός πραγματοποίησε έναρξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση αυτομάτου εξωτερικού απινιδωτή (AED). Δεδομένου ότι η απόσταση από το Κέντρο Υγείας Καναλακίου ήταν κοντινή και για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο γιατρός ζήτησε από τον οδηγό του αγροτικού οχήματος να ξεκινήσει και να κατευθυνθεί (με τη συνοδεία του ασθενοφόρου) προς το Κέντρο Υγείας ενώ ο ίδιος συνέχισε αδιάκοπτα και υπερβάλλοντας εαυτόν την πραγματοποίηση της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στον ασθενή.

Στις 20:35 το αγροτικό όχημα αφίχθη στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για περισσότερο από μία ώρα, χωρίς αποτέλεσμα».