«Μάγεψε» το κοινό στη Μονή Τοπλού, το βράδυ της Κυριακής 9/07, ο κορυφαίος τενόρος Πλάθιντο Ντομίνγκο.

Ο χώρος της Μονής, όπου πραγματοποιήθηκε το πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, ήταν κατάμεστος.


Νωρίτερα, ο διεθνούς εμβέλειας τενόρος έκανε τον τελευταίο έλεγχο στον ήχο, ενώ στον χώρο της Μονής Τοπλού συγκεντρώθηκαν προσωπικότητες από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο, προκειμένου να απολαύσουν τη συναυλία.


Ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, ο Διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, ο βουλευτής Λασιθίου Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης, ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Δήμαρχος Σητείας Γιώργος Ζερβάκης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης, ο showman Τάκης Ζαχαράτος έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, στη Μονή Τοπλού.


Η μεγάλη συναυλία μαζί με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του Ισπανού μαέστρου Jordi Bernàcer είχε και ελληνικές «πινελιές» από τη διεθνούς φήμης σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση.

Το μεγάλο μουσικό αυτό γεγονός πραγματοποιήθηκε με χορηγία της Παγκρήτιας Τράπεζας, της Attica Bank και της Intrakat και προβλήθηκε από διεθνή μέσα ενημέρωσης, εκπροσώπους των οποίων προσκάλεσε ο ίδιος ο καλλιτέχνης. Στην Κρήτη βρέθηκαν δημοσιογράφοι από την Corriera della Sera, την El País και την Figaro.





*Πληροφορίες: cretalive.gr