Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης εκδικάζεται σήμερα, σε δεύτερο βαθμό, η πολύκροτη υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, καθώς προ ημερών διεκόπη πριν καν ξεκινήσει. Το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από επέμβαση ρουτίνας, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, στα τέλη Δεκεμβρίου του 2015.

«Εμείς είχαμε μπροστά μας ένα παιδί ωχρό, παγωμένο που έκανε ανακοπή… Το λες και ζωντανό, γιατί χτυπούσε η καρδιά... Έπαιρνε βέβαια φάρμακα ασύμβατα με τη ζωή και το ph ήταν χαμηλό. Δεν ήταν συμβατό με πρόγνωση επιβίωσης… Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση αλλά παλεύαμε να το σώσουμε… Η αναισθησιολόγος (κατηγορούμενη) μας είπε ότι έκανε 15 τέτοια επεισόδια μπροστά της...» αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεση της η γιατρός της ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ για την χρονική στιγμή που παρέλαβαν την 4χρονη Μελίνα. «Κάναμε αυτό που έπρεπε», πρόσθεσε.

Η αναισθησιολόγος δεν παρίσταται στη δίκη καθώς νοσηλεύεται μετά από επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κι εκπροσωπείται από τους συνηγόρους της.

Η ανατροπή στην υπόθεση

Όπως είχε αποκαλύψει το Cretalive, για την υπόθεση είχαμε, προ μηνών, ανατροπή με την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου.

Θυμίζουμε ότι η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό, τον περασμένο Νοέμβριο και η υπεράσπιση υπέβαλε ένσταση κατά της εφέσεως του Εισαγγελέα για αοριστία της αιτιολογίας που παρέπεμψε ξανά την υπόθεση στο ακροατήριο και το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης την έκανε δεκτή, παρά την αντίθετη πρόταση της Εισαγγελίας Εφετών.

Μέσα σε δύο, μόλις, ώρες υπήρξε παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο οποίος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών να αποστείλει στην Αθήνα τα πρακτικά, ώστε ο ίδιος να εξετάσει το σκεπτικό της απόφασης για να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να ασκηθεί αναίρεση ή όχι.

Τελικά, από τον αρμόδιο εισαγγελέα ασκήθηκε αναίρεση η οποία έγινε δεκτή κι έτσι είχαμε την εκδίκαση της υπόθεσης της 4χρονης Μελίνας. Παράλληλα, θυμίζουμε, όπως είχε αποκαλύψει και πάλι το Cretalive, ότι το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου υποχρεώθηκε να καταβάλει σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ στην οικογένεια της 4χρονης.