O τραγικός θάνατος του αλόγου από ανακοπή στο πεζοδρόμιο σε δρόμο της Κέρκυρας με τη θερμοκρασία στα ύψη, είναι μόνο ένα περιστατικό στα τόσα πολλά που έχουν να κάνουν με κακοποίηση των ιπποειδών στην χώρα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων δείχνει μια άμαξα να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στη Λευκάδα, με το άλογο να προσπαθεί να τραβήξει την βαριά άμαξα με μεγάλη δυσκολία προκειμένου οι τουρίστες να απολαύσουν τη βόλτα τους.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ιδιοκτήτης αλόγου το αφήνει για μέρες παστουρωμένο χωρίς νερό και φαγητό με αποτέλεσμα το σχοινί να του κόψει το πόδι. Επίσης, βίντεο που τραβήχτηκε τον περασμένο Μάιο δείχνει ιδιοκτήτη αλόγου να το κακοποιεί χτυπώντας το στο κεφάλι σε ιππικό όμιλο.

Την ίδια στιγμή βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα από το περιστατικό στην Κέρκυρα δείχνει τον αμαξά να απειλεί περαστικούς που δείχνουν ενδιαφέρον για το άτυχο άλογο που ξεψύχησε ενώ εκείνος δείχνει την αδιαφορία του για το ζώο. Υπενθυμίζεται πως για το συγκεκριμένο περιστατικό παρενέβη άμεσα η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα ενώ έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία για τις άθλιες συνθήκες παραβίασης των όρων ευζωίας του άτυχου ζώου.

Εκτός από την εισαγγελική έρευνα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στον ασυνείδητο ιδιοκτήτη του ζώου επιβλήθηκε το προβλεπόμενο πρόστιμο των 30 χιλιάδων ευρώ, ενώ η εισαγγελική έρευνα αναμένεται να επεκταθεί και στις συνθήκες υπό τις οποίες έχει ο εν λόγω ιδιοκτήτης κι άλλα άλογα που χρησιμοποιεί γι αυτό το σκοπό.