Στο επίκεντρο των βρετανικών ΜΜΕ έχει βρεθεί η διπλή τραγωδία στην Ιο, όπου μέσα σε λίγες ώρες βρήκαν τραγικό θάνατο δύο 18χρονοι από την ΙρλανδίαΚαι οι δύο έφηβοι βρίσκονταν σε διακοπές στο πανέμορφο ελληνικό νησί μετά το πέρας των εξετάσεών τους, γιορτάζοντας το τέλος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής τους με δεκάδες συμμαθητές τους από το St. Michael’s College του Δουβλίνου.

Υπενθυμίζεται ότι το πτώμα του 18χρονου Άντριου βρέθηκε το πρωί της Κυριακής σε ένα γκρεμό, σε δρόμο προς το κατάλυμα που έμενε με την παρέα του. Η βρετανική εφημερίδα Daily Mail φέρνει στο φως της δημοσιότητας λεπτομέρειες γύρω από τις τελευταίες ώρες των δύο 18χρονων που άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νησί της Ιού.

Τα δύο αγόρια, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, βρίσκονταν ανάμεσα σε μια πολύ μεγάλη παρέα μαθητών - περίπου 70 ατόμων – και είχαν κάνει κρατήσεις σε πολλά ξενοδοχεία του νησιού, καθώς λόγω του ότι οι μαθητές ήταν τόσοι πολλοί δεν έβρισκαν ξενοδοχείο με τόση διαθεσιμότητα.

«Η έκθεση της αστυνομίας περιγράφει την ομάδα του Δουβλίνου που έφτασε στην Ίο γύρω στις 14:00 στις 30 Ιουνίου. Ο Άντριου έμενε στο ξενοδοχείο .... (η Daily Mail δημοσιεύει τα ονόματα του ξενοδοχείου και των μπαρ που βρέθηκαν οι άτυχοι νέοι) όπου μοιραζόταν ένα δωμάτιο με τον Senan Henry, επίσης 18 ετών. Αφού τακτοποιήθηκαν, με λεωφορείο πήγαν στην παραλία Μυλοποτάς ενώ γύρω στις 19:00 ξεκίνησαν τη βραδινή τους έξοδο.

Ο Άντριου και ο Senan πήγαν πρώτα σε ένα γνωστό Beach Club του νησιού, ένα δημοφιλές μέρος για τους νέους που κάνουν διακοπές στην Ίο, φτάνοντας λίγο πριν τις 8 το βράδυ.

Οι δυο τους έμειναν εκεί μέχρι τις 10 το βράδυ και μετά αποφάσισαν να περπατήσουν μέχρι μια ντίσκο, που χαρακτηρίζεται ως το πιο hot νυχτερινό μαγαζί στην Ίο.

Το ρεπορτάζ της Daily Mail αναφέρει ότι στις 23.00 έφτασαν στην πόλη όπου πήγαν στη ντίσκο και κατανάλωσαν αλκοόλ. Ο Senan ανέφερε ότι ο φίλος του Άντριου έφυγε με τα πόδια για το κατάλυμα όπου έμεναν. Ο Άντριου δηλώθηκε αγνοούμενος στην ελληνική αστυνομία από τον Senanτο πρωί του Σαββάτου - με την επίσημη ώρα της εξαφάνισής του να αναφέρεται στις 3 το πρωί της 1ης Ιουλίου, λίγο περισσότερο από 12 ώρες αφότου έφτασε στην Ίο».